5 redenen om vaker parfum te dragen 

 

Ben jij iemand die elke dag standaard wat parfum opdoet? Of iemand die dit enkel doet voor speciale gelegenheden? Als je onder de laatste groep valt, dan valt er nog veel winst te behalen door simpelweg wat vaker parfum te dragen. Parfum is niet alleen een accessoire, het biedt ook nog eens ongelooflijk veel voordelen. Wil jij dus binnenkort parfum kopen, maar weet je niet zeker hoe vaak je dit gaat dragen? Laat je dan inspireren door de volgende vijf redenen om hier vaker gebruik van te maken. 

Een goed gevoel 

Met een beetje parfum begin je de dag direct met een goed gevoel. De mens is van nature heel erg gericht op geuren. Bepaalde geuren halen herinneringen naar boven. Laten je je goed of juist minder goed voelen. Misschien herken je dit zelf ook wel. Bijvoorbeeld wanneer je door de stad loopt en plotseling een specifieke geur ruikt. Eentje die je doet denken aan de parfum die je grootmoeder vroeger droeg. Dit geeft direct een warm gevoel. 

Zodra je de geur ontdekt die bij jou past, zal dit je direct meer zelfvertrouwen geven. Het geeft een goed gevoel en maakt dat de dag dus beter begint. 

Roept herinneringen op 

Onze hersenen weten soms de gekste dingen op te slaan. Vaak hebben deze herinneringen met onze zintuigen te maken. Soms hebben we dat op het moment zelf niet door. Echter, wanneer je een bepaalde geur ruikt, kun je direct weer teruggevoerd worden naar die ene speciale gebeurtenis of een bijzonder persoon. Droeg een dierbaar familielid bijvoorbeeld altijd parfum van Lancome? En heb je nu hetzelfde luchtje in huis? Dan zal deze parfum direct de mooiste herinneringen en een nostalgisch gevoel opleveren. Dat is hoe krachtig parfum kan zijn. 

Verbetert de gemoedsrust 

Sommige geuren kunnen zelfs invloed hebben op onze gemoedstoestand. Bepaalde geuren hebben bijvoorbeeld rustgevende kwaliteiten. Als je deze geuren vroeg in de ochtend gebruikt, zul je merken dat je dag veel rustiger doorkomt. Denk bijvoorbeeld aan lavendel of eucalyptus. Door de juiste keuzes te maken op het gebied van parfum, kun je dus ook invloed uitoefenen op hoe je je voelt. 

Laat een positieve indruk achter 

Omdat de mens van nature dol is op luchtjes, helpt een lekker parfum ook bij het bevorderen van sociale interacties. Mensen gaan veel makkelijker om met iemand die lekker ruikt. Dit maakt je direct aantrekkelijker om een gesprek mee te beginnen. Daarnaast kan het ook een blijvende indruk achterlaten. Mensen zullen jou herinneren aan die ene specifieke geur. 

Versterk jouw persoonlijke identiteit 

Geurtjes zijn heel persoonlijk. Iedereen ruikt al van nature anders en parfum heeft ook bij iedereen een ander effect. Daarnaast vind jij misschien iets heel anders lekker ruiken dan je beste vriend of vriendin. Dat bewijst maar weer eens hoe persoonlijk geuren zijn. Door het kiezen van de juiste parfum, laat je dan ook zien wie je bent en versterk je jouw persoonlijke identiteit. 

More from this stream

Recomended