18.6 C
New York
zondag, mei 26, 2024
spot_img

Latest Posts

5 tips om je tijd beter te besteden als dertiger

Tijd managen is een lastige taak als dertiger. Je bent druk bezig met het maken van carrière en je wilt in de tijd die overblijft zo veel mogelijk volproppen met allerlei dingen die je nog wilt doen voor je echt oud bent. Dat betekent dus ook dat er een flink aantal zaken zijn die hier de dupe van gaan worden. Het komt dus ook maar al te vaak voor dat de verkeerde keuzes worden gemaakt. Daar is gelukkig wel iets aan te doen. Het gaat er dan vooral om dat je leert prioriteiten te stellen.

1. Je kinderen

Als je al aan een gezin begonnen bent, dan mag het duidelijk zijn dat er niets belangrijker kan zijn dan je eigen kinderen. Ook zij groeien op, dus geniet zoveel als mogelijk van de tijd die je met elkaar kunt hebben. Natuurlijk wil je nog allerlei dingen doen in het leven en moet er ook ruimte voor je eigen ontwikkeling zijn. Maak je echter niet voldoende tijd vrij voor je kinderen, dan zal je hier later spijt van krijgen. Pas vooral ook op de bekende valkuil: wat nu genoeg lijkt, blijkt achteraf altijd te weinig te zijn geweest.

2. Doe alleen dingen die lonen

Wanneer je nog echt jong bent investeer je in jezelf zodat je daar in de toekomst de vruchten van plukt. De periode die toen als de toekomst werd gezien, betreft het heden wanneer je een dertiger bent. Het wordt dus zaak dat je voor zaken kiest waar je naar behoren voor beloond wordt. Stel je dus niet volledig in dienst van een zogenaamd hoger doel wanneer je daar zelf geen enkel voordeel in ziet. Dit is alleen maar zonde van de tijd die je zelf hebt. Zeker nu de levens van mensen zo druk geworden zijn.

3. Doe de dingen die je kan doen

Hoewel je gunstig met je tijd moet omgaan is het wel belangrijk om te bedenken waar je wel of niet aan toe bent op dit moment. Er zijn zaken die je niet te lang moet uitstellen omdat het dan simpelweg niet meer mogelijk zal zijn. Doe dus altijd de dingen die je kan doen en kijk welke kansen je echt niet kunt laten liggen. Wanneer je als dertiger op deze manier door het leven gaat, dan zal dat je gegarandeerd succes gaan opleveren. Alle reden om dit goed aan te pakken dus.

4. Doe de dingen juist

Probeer niet te veel te doen, maar doe de dingen die je doet op de juiste manier en zet je er volledig voor in. Door veel dingen tegelijk te doen denken we het maximale uit onze tijd te halen. Er gaan echter altijd wel wat dingen fout waardoor je dus uiteindelijk meer eraan kwijt bent, of simpelweg niet het maximale haalt uit de dingen die je doet. Dat moet natuurlijk anders. Het is dus beter om niet te veel te multitasken, maar je gewoon te richten op de zaken waar het om gaat op dat moment.

5. Geniet van het moment

Het is ook tijd om nu eens wat meer te gaan genieten van het moment. Doordat de levens zo druk zijn en zo vol zitten met allerlei opdrachten, doelen en plannen, wordt er weleens te veel voorbij gegaan aan de tijd op dat moment. Dat moet je dus eens anders gaan aanpakken. Wat je op dat moment ook aan het doen ben, probeer je er zo veel als mogelijk van bewust te zijn en maak er het meest van. Op die manier zal je merken dat alle momenten direct al een stuk waardevoller aan zullen voelen dan ze deden.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.