Alles wat je moet weten over de Bitcoin koers

Als je in Bitcoin handelt of plannen hebt om Bitcoins aan te schaffen dan wil je natuurlijk weten hoe de Bitcoin koers werkt. Er zijn hier speciale websites voor en uiteraard zijn er ook websites te vinden met het nieuwste Bitcoin nieuws. Bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta koersen zijn erg volatiel. Dit betekent dat de koersen erg beweeglijk zijn. Hierdoor is handelen in cryptovaluta erg risicovol, maar het kan ook erg kansrijk zijn. Zoals je de afgelopen jaren in het nieuws misschien hebt gehoord zijn er hele hoge koerswinsten behaald met de constant stijgende Bitcoin koers. Alleen gaat geldt ook voor de BTC koers dat deze ook naar beneden gaat. Hier moet je rekening mee houden als je besluit te gaan handelen in cryptovaluta. Het is belangrijk dat je gebruik maakt van de aanwezige kansen, maar alleen als je het geld kan missen. In dit artikel leggen we je alles uit over Bitcoins.

Bitcoins kopen of verkopen

Als je cryptovaluta wilt kopen dan kan dit het makkelijkste via een handelsplatform. Je hebt een wallet nodig en bij sommige handelsplatforms zit deze er al in geïntegreerd. Dit is erg handig en je hoeft dus niet apart een wallet te hebben waar je je bitcoins naartoe stuurt met codes. Je stort gewoon geld en kan starten met het kopen en verkopen van cryptomunten zonder moeilijk gedoe. Een andere naam voor een handelsplatform is Bitcoin Exchange, oftewel een ruilbeurs. Andere opties zijn om bitcoins aan te schaffen bij online wisselkantoren, of je koopt ze rechtstreeks van een andere gebruiker. Hiervoor moet je wel zelf een wallet aanmaken waarbij je een publieke en privé sleutel hebt.

Bitcoin trading

Als je op een slimme manier wilt profiteren van de dalende en stijgende Bitcoin koers dan kan je een rekening openen bij een zogenaamde cfd broker. Deze biedt handel in cryptovaluta aan. CFD is een hefboomproduct. Dit houdt in dat iedere daling of stijging met een X factor wordt versterk. Voordat je hieraan begint is het slim om eerst met demorekening te oefenen voordat je daadwerkelijk echt geld hiervoor gaat gebruiken. Op deze manier beperk je de risico’s. Er zijn veel verschillende handelsplatforms waar je uit kan kiezen. Allemaal hebben ze voordelen en nadelen en ze werken ook allemaal met verschillende hefbomen. Over het algemeen wisselt de hefboom van 1:100 tot 1:3. Afhankelijk van je ervaring kan je kiezen welk platform beter bij je past qua risico’s. Niet iedereen kan zich een hoog verlies veroorloven dus let hier goed mee op. Bij sommige platforms kan je naast het handelen in cryptovaluta ook kiezen voor de handel in bijvoorbeeld traditionele activa zoals aandelen, grondstoffen en indices.

More from this stream

Recomended