0 C
Amsterdam
donderdag, december 7, 2023

Recente berichten

Alles wat je moet weten over wandelschoenen kopen

Als je wandelschoenen koopt dan zijn er enkele zaken waar je op moet letten. De wandelsport is een veel beoefende sport in Nederland. Op websites zoals OUTDOOROUTLET.NL kan je goedkoop wandelschoenen aanschaffen van een goede kwaliteit. Outdooroutlet is tevens een wandelsport outlet. Er zijn wandelschoenen die geschikt zijn voor de verschillende omstandigheden waarin je de wandelsport beoefent. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over wandelschoenen kopen.

De bestemming of activiteit bepalen

Als je gaat wandelen dan moet je eerst bepalen voor welke bestemming of activiteit je de wandelschoenen gaat gebruiken. Als je in het bos gaat lopen dan heb je andere schoenen nodig dan als je door de stad wandelt. Ditzelfde geldt uiteraard voor een wandeltocht in de woestijn of juist de bergen. Uiteraard verschilt het ook of je een dagtocht gaat maken of meerdere dagen door de bergen gaat hiken. In het algemeen zijn er drie categorieën wandelschoenen. De eerste categorie zijn wandelschoenen voor een dagtocht op een lichtglooiend tot heuvelachtig terrein. De tweede categorie is voor een bergtocht met een rugzak en de laatste categorie is voor als je gletsjers gaat oversteken met een zware bepakking en stijgijzers.

Hoe weet je dat je de schoenen goed past

Uiteraard wil je dat je wandelschoenen zo comfortabel mogelijk zijn. Daarvoor zal je verschillende modellen moeten passen. Meestal zijn geschikte wandelschoenen een maat groter dan je gewone schoenen. Een aantal tips die je helpen bij het passen van wandelschoenen zijn de volgende:

  • Het beste kan je je wandelschoenen aan het einde van de middag passen. Op dit moment zijn je voeten wat meer uitgezet dan aan het begin van de middag. Op deze manier weet je zeker dat je geen schoenen koopt die te klein zijn.
  • Vraag de verkoper om advies. Een verkoper kan je niet alleen advies geven over het passen van de schoenen, maar heeft ook kennis van de technische kenmerken, het gebruik en hoe je ze onderhoud.
  • Loop een stukje met de schoenen. Het beste is om ze ook uit te testen op een helling of een ruigere ondergrond. Op het moment dat je ze online bestelt kan je ze uiteraard alleen binnen je woning passen anders kan je ze niet meer retourneren.
  • Zorg dat je wandelsokken draagt die je ook tijdens je tocht zal gebruiken. Vaak zijn deze dikker dan normale alledaagse sokken.
  • Probeer verschillende modellen en let hierbij waar de drukpunten zitten. Het is niet de bedoeling dat je tenen de voorkant raken en klem zitten. Ook hoort je hiel niet te bewegen op het moment dat je je knieën gaat buigen. Als dit wel het geval is dan kan je ervan uit gaan dat je blaren krijgt.
  • Kies voor speciale inlegzolen. Deze zorgen voor een beter comfort.

Latest Posts

Online een pubquiz kopen om met je vrienden te spelenspot_img