3.3 C
Amsterdam
maandag, februari 6, 2023

Recente berichten

Auto’s leasen wat betekent het en wat zijn de voordelen?

Wanneer je opzoek bent naar een auto word je al snel geconfronteerd met veel verschillende keuzes. Ga je voor een eerstehands auto of eentje die al wat kilometers op de teller heeft staan? Welk merk kies je? Welke extra’s mag het voertuig bevatten? En misschien wel de belangrijkste beslissing: hoe ga je de auto financieren? In dit blog wil ik je alles uitleggen over Leasen. Wat is het en wat zijn de voordelen van auto’s leasen?

Ten eerste wil ik graag uitleggen wat leasen daadwerkelijk inhoudt. Een auto leasen betekent dat een individu gedurende een periode een overeenkomst aangaat met een leasemaatschappij. Voor deze overeenkomst geldt dat het individu in ruil voor een periodieke betaling een voertuig beschikbaar krijgt. Een auto Leasen is erg vergelijkbaar met het huren van een auto.

Daarnaast is leasen zowel geschikt voor zowel zakelijke rijder, privé rijders als ZZP’ers. Wanneer je een auto leaset, ontvang je deze volgens de overeenkomst in bruikleen. De leasemaatschappij blijft de uiteindelijke eigenaar.

Er bestaan 4 vormen van leasen:

Financial lease:

Financial leasing wordt aangeraden bij zakelijk rijden. Bij deze vorm van leasing betaalt de gebruiker van de auto zelf de rente en de aflossing op ‘de lening’ die wordt afgenomen bij de leasemaatschappij. Bij afloop van de overeenkomst wordt de gebruiker automatisch eigenaar van de auto, dit houdt ook in dat de gebruiker zelf mag bepalen in wat voor auto hij of zij wil rijden.

Full operational lease:

Dit is de meest populaire vorm van (zakelijk)leasen in Nederland. Alles is geregeld omtrent de auto, de gebruiker betaalt maandelijks een vast bedrag voor zowel de auto als de volledige service. De auto blijft als eigenaar de leasemaatschappij behouden en de enige extra kosten die de gebruiker heeft aan deze vorm van leasing is de benzinekosten.

Private-lease

Private lease duidt zoals de naam al weggeeft op het particulier huren van een auto. Alle autokosten zijn al in de maandelijkse vaste prijs verwoven en de enige kosten die de particulier maakt zijn slechts de benzine kosten.

Shortlease

Ook bij shortleasen zijn alle autokosten inbegrepen binnen de vaste maandelijkse prijs. Deze vorm van leasing lijkt erg veel op de full operational lease en private lease. Het grote verschil zit hem in de huurperiode. De minimale leasetermijn van deze vorm is 1 maand tot maximaal 24 maanden. De gebruiker kan kiezen uit slechts een paar modellen auto’s desalniettemin, wordt ook deze optie vaak gekozen.

Nu we de 4 verschillende vormen van leasen in Nederland hebben besproken gaan we over op de voordelen van deze manier van autofinanciering.

Het eerste voordeel spreekt vrijwel voor zich, je hoeft geen gigantische smak geld neer te leggen om te kunnen rijden. Daarnaast kan je bij de meeste leasebedrijven je overeenkomst afsluiten zonder dat je een aanbetaling of een borgsom moet betalen. Doordat maandelijks betaling weet de gebruiker van de auto direct waar hij of zij aan toe is. En ten slotte, zorgt de leasemaatschappij dat de auto altijd rijklaar is wanneer je hem nodig hebt.

Kortom is leasen een handige, snelle en betaalbare manier van (zakelijk)rijden. Maar let wel altijd op want ‘geld lenen kost geld.’ 😉

Latest Posts

Online een pubquiz kopen om met je vrienden te speleng8636e188fe3c2e5baa32b8d9db475055dcee5d8345b271e62d46d00a994be66f1a989966295cfba2adc99137fb32ce0ffd46aeb149f6a9db73614bb7f2a56b01 1280