12.3 C
Amsterdam
donderdag, februari 22, 2024

Recente berichten

Ben je ondernemer? Verzorg zelf je grafische vormgeving!

Als ondernemer ben je verantwoordelijk voor een gelikte website, mooie afbeeldingen op social media, een folder of brochure, visitekaartjes, e-books, kortom je hele grafische uitstraling. Veel ondernemers besteden dit uit omdat ze beseffen dat het professioneel moet. Maar dit professionele niveau is met een goede parttime grafische opleiding als ZZP-er ook zelf te benaderen of als klein MKB-bedrijf in house te doen. De voordelen zijn evident: grote kostenbesparingen, kortere communicatielijnen en minder frustratie als het vormgevingsbureau weer eens niet goed begrijpt wat jouw eigen business nou eigenlijk inhoudt.

Wat is géén oplossing?

Je kent natuurlijk de websites of zelfs gevels van winkelpanden waar het amateurisme vanaf druipt. Je weet: hier heeft de ondernemer zonder verstand van zaken zelf gepoogd zijn grafische uitingen vorm te geven. Al die tutorials op YouTube ten spijt is het resultaat meestal bedroevend, omdat de diepere kennis over kleurenleer, typografie en software als Photoshop, InDesign, Illustrator en WordPress ontbreekt. De reden van beginnende ondernemers om grafische vormgeving zelf te doen, is gewoonlijk geldgebrek. En inderdaad kan uitbesteden flink in de papieren lopen. Maar wees niet penny wise, pound foolish. Als je het zelf doet, zorg dan voor een voldoende professionele uitstraling. En daar zul jij (of een van je werknemers) een opleiding of cursus voor moeten volgen. Dat blijkt overigens heel goed parttime te doen.

Grafische cursussen en opleidingen

In het volwassenenonderwijs zijn er voldoende mogelijkheden om te leren hoe je alle grafische uitingen professioneel kunt maken. Weet wel dat grafische vormgeving een vak is en een vak leer je niet binnen één dag. Intrinsieke motivatie speelt dan ook een belangrijke factor. DTP-programma’s als Adobe Photoshop, InDesign en Illustrator zijn de meest gebruikte softwarepakketten. Dit zijn uitgebreide programma’s die veel frustraties kunnen oproepen. Zelf aanleren is heel lastig. Gewoonlijk duren deze afzonderlijke pakketcursussen twee of drie volle dagen, maar er zijn ook avondopleidingen van 7 of 8 weken.

Parttime jaarcursus Grafische Vormgeving

Kennis van de DTP-pakketten is niet voldoende! Want die leren je niet wat in het algemeen door consumenten mooi of lelijk wordt gevonden. Daarvoor is kennis van grafische theorie nodig zoals van typografie, kleurenleer en vlakverdeling. Door de combinatie van softwarekennis en een goede theoretische kennis ben je in staat werkelijk professioneel grafisch werk te maken.

Dit kost alles bij elkaar meer tijd. Een parttime jaaropleiding is dan voor velen de beste uitkomst. Grafische Cursussen te Amsterdam biedt een parttime Jaaropleiding Grafische Vormgeving. In 36 avond- of ochtendlessen van 2,5 uur leer je niet alleen de pakketten Photoshop, InDesign en Illustrator en WordPress, maar ook de theorie van grafische vormgeving. Ze bieden ook een online-jaarcursus variant. Gedurende de diverse modules ontwikkel je een eigen professionele huisstijl inclusief logo, briefpapier, folders, posters etc. Ook WordPress komt aan bod om een professionele website op te zetten en te onderhouden.

Latest Posts

Online een pubquiz kopen om met je vrienden te spelenspot_img