business

Business Management Consultancy voor succes

Minder stress, meer succes: a dream come true

Ben je als ondernemer op zoek naar een succesformule? Eentje die ervoor zorgt dat je meer inzicht krijgt? Niet meer 24/7 met je business bezig bent? Én die het mogelijk maakt om vaker aan je zaak dan in je zaak te werken? Dan is het tijd voor een goede dosis Business Management Consultancy. Krijg structuur voor groei met de juiste handvatten.

Structuur voor groei met BSP

BSP staat voor Brains, Social effectiveness en Power. Dit model werd destijds bedacht door business builder Ole van der Straaten naar aanleiding van zijn ervaringen als Chairman van het lokale Unileverbedrijf in de Filipijnen. Een kleine toelichting bij het BSP-model:
• Brains staat voor het bij de les zijn. Ben je op de hoogte van alle ontwikkelingen in je vakgebied? Weet je wat er speelt in je organisatie? Kortweg: heb je je hoofd waar het moet zijn?
• Social effectiveness slaat op het relaxed omgaan met anderen. Verkrijg je genoeg sociaal contact, zowel op het werk als erbuiten?
• Power gaat over productiviteit. Krijg je dingen gedaan? Voer je de taken uit, die je moet uitvoeren?
Neem de drie pijlers samen en beoordeel ze met een 0, + of ++. De pijlers moeten met elkaar in balans zijn. Je krijgt nooit dingen gedaan, als je er met je hoofd niet bij bent en geen sociale contacten onderhoudt. Kijk naar waar je energie van krijgt. Alleen maar werken, zonder een gezicht van een van je vrienden te zien? Waarschijnlijk niet. Een gebalanceerd leven is de sleutel tot je productiviteit. Zit je lekker in je vel, dan gaat alles je veel makkelijker af.

Het product van het BSP-model

Het product is natuurlijk inzicht. Sta even stil bij alles wat je doet en neem een meta-positie aan. Kijk van bovenaf naar je eigen leven. Is alles wel in balans? Zit je met je hoofd wel op de juiste plek? Onderhoud je wel goede sociale contacten? Krijg je wel genoeg gedaan? Er is een keerzijde aan het BSP-model. Je kan ook aan de negatieve zijde ervan zitten. Het is dan aan jou om er actief iets aan te doen. Te beginnen met het onderhouden van sociale contacten. Daar haal je energie uit. Deze energie kan je stoppen in je ‘Brains’. Later zal je merken dat je Power ook een doorstart maakt.

Je neemt als het ware een vogelvluchtperspectief aan. Niet alleen met betrekking tot je eigen leven, maar met name in verhouding tot je zaak. Het gaat erom dat je structuur aanbrengt in je onderneming. Deze structuur zorgt ervoor dat je weet waar je aan toe bent en ruimte kan gaan maken voor groei.

Door deze structurering behaal je dus betere resultaten, met minder moeite. Steek even tijd in jezelf en je krijgt er energie in het kwadraat voor terug. Deze energie bundel je om beter te worden in wat je doet. Zo leid je een minder stressvol leven en houd je meer tijd over voor de dingen die jij belangrijk vindt. Wil je bijvoorbeeld meer aan teambuilding doen? Hecht je waarde aan het kennisniveau van je personeel? Nu heb je daar eindelijk tijd en ruimte voor. Ole van der Straaten vond de energie om een nieuwe, succesvolle business te beginnen. Hij adviseert ondernemers over hoe ze hun business het beste in dienen te richten. Richt je pijlen dus op de juiste doelen, schieten is het anders niet waard.

Deze blog is geschreven in samenwerking met – DBOM