Wat leuk, je hebt binnenkort een babyshower en je bent opzoek naar originele cadeautips. Dan zit je hier perfect. Een goed cadeau bedenken is vaak lastig, zeker als je iets persoonlijks wil geven op zo’n groot feest waarbij we onze geliefden voorbereiden op een gezinsuitbreiding. Luiertorens, pakketten met babyzeepjes en -sokken, we kennen de standaard presentjes nu wel. In dit blog vertel ik je alles over de beste cadeau's voor een babyshower.

Babyschoentjes

Als eerste tip raden wij babyschoentjes aan als ideaal cadeau. Dit duurzame presentje is erg praktisch en zorgt ervoor dat de voetjes van het pasgeboren kind verwarmd blijven. Daarnaast is er uit wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat goede flexibele en platte babyschoenen een positief effect hebben op de ontwikkeling van de motoriek en het looppatroon van het kind.

Tegeltjes bedrukken

Wanneer je een origineel cadeau-idee nodig hebt voor de babyshower van je vrienden, kennissen of familieleden is een tegeltje laten bedrukken een echte aanrader. Deze persoonlijke tegels worden van keramiek handgemaakt en komen in alle soorten, maten en kleuren. Denk aan een betekenisvol levensmotto, gezegde of citaat die je graag zou willen meegeven aan de pasgeboren spruit. Ook kunnen de tegels bedrukt worden met een foto. Daarnaast komt er nog een glanslaag over de tegel heen zodat jouw cadeau lang mooi blijft. Tegeltjes bedrukken zijn een leuk en duurzaam cadeau met een echte persoonlijke touch.

Sieraad met geboortesteen

Een trend die we veel voorbij zien komen bij zowel volwassenen als pasgeboren kinderen zijn de sieraden met een geboortesteen. Deze sieraden bevatten zoals de naam al doet vermoeden een steen die een connectie heeft met jouw geboortemaand of horoscoop. Deze stenen zijn edelstenen en zouden volgens sommigen een positief effect kunnen hebben op je leven. Dit soort geboortesieraden zijn een lief en persoonlijk cadeau die in alle kleuren en vormen komen.

Massage- en antimigraineapparaat

Misschien zoek je iets betekenisvols maar is al dat ‘zoetsappige’ niet voor jou. Dan hebben wij nog een handige cadeautip voor je. We weten allemaal hoeveel baby’s kunnen huilen, soms hele nachten door. Voor de ouders waarbij het even niet voelt als ‘je krijgt er zoveel voor terug’ bestaat het ‘slimme massage en anti-migraine apparaat’. Perfect voor de kersverse papa’s en mama’s van jonge kinderen (of pubers). De naam van het apparaat verraad wel al enigszins de werking ervan. Deze gift wordt hoe dan ook op den duur erg op prijs gesteld, neem dat maar van ons aan.

Babybestek

Als laatste tip geven we babybestek. De meeste van ons hebben het nog steeds ergens liggen. Dit bestek heeft veel mooie variaties en is beschikbaar in verschillende soorten materiaal. Een kwalitatief cadeau die nog jaren gebruikt zal worden.

Vond je dit een interessant artikel en ben je geïnteresseerd in meer? Neem dan snel een kijkje binnen de verschillende categorieën van dertigers.nl.