De beste Sikkens verf

Je hebt het vast wel iemand in je omgeving die zijn muren vaak voorziet van een nieuw kleurtje. En nu is het jouw beurt: het wordt tijd dat je muren een nieuw kleurtje krijgen. Je bent erachter gekomen dat er heel veel merken zijn die verf verkopen, bijvoorbeeld Sikkens verf. Als je je muren een nieuwe kleur wilt geven, is het natuurlijk belangrijk om ook aan de attributen te denken die je nodig hebt om te schilderen, bijvoorbeeld schilders tape en verfrollers. Je hebt goed nagedacht, overlegd met je medebewoners en natuurlijk gediscussieerd over welke kleur het moet gaan worden.

Welke muurverf kies je

Je hebt inspiratie opgedaan op Pinterest en Instagram, maar hebt ook gekeken wat je vrienden thuis op de muren hebben. Dat je muren een nieuwe kleur gaan krijgen is een ding dat zeker is. Die trendkleur van een aantal jaren geleden past niet meer bij je stijl en de nieuwe meubels die je al een tijdje hebt. Je hebt je al een beetje bezig gehouden met het oriënteren naar verschillende kleuren en merken en bent erachter wat een goede verf voor eigenschappen heeft. Zo heeft een kwalitatieve verf vaak een betere dekking, waardoor je niet veel lagen over elkaar heen hoeft te schilderen. Je hebt een mooie kleur Sikkens verf uitgekozen die precies past bij jouw stijl, de verf is besteld en hopelijk kan je snel beginnen met de make-over van de muren in jouw huis!

Tips om je muren te verven

Het belangrijkste als je gaat beginnen met verven is dat je je meubels aan de kant zet of bedekt, evenals de vloer. Want hoe mooi de nieuwe verf die jij hebt uitgekozen ook is, je wil niet dat je vloer dezelfde kleur krijgt. Maak bijvoorbeeld gebruik van een stucloper of leg een zeil over de grond heen, zo weet je dat de verf alleen op de muren beland waar het hoort. Bij het aanbrengen van de verf, schilder je eerst de randjes met een kwast. Als je dit gedaan hebt, kun je de grote oppervlakken met een roller doen. Zo ben je mooi snel klaar en heb je een prachtig resultaat. Dekt de verf niet in een keer? Dan ga je er gewoon nog een keer overheen.

Net even wat extra

Hou je wel van een beetje uitdaging en vind je het leuk om eens wat anders te proberen? Er zijn genoeg dingen die je kunt doen om je muur net een beetje meer karakter te geven. Zo kun je ervoor kiezen om alleen de onderste helft van je muur een kleur te geven en de bovenste helft van je muur wit te laten. Als je het écht aandurft kun je zelfs ronde vormen op je muur maken, bijvoorbeeld waar de eettafel staat of achter je televisiemeubel. Zo creëer je meer diepte in je huiskamer en zorg je ervoor dat het lijkt of er echt twee aparte ruimtes zijn in je woonkamer. Wedden dat jij heel veel complimenten krijgt over je ‘nieuwe’ muren?

More from this stream

Recomended