12.3 C
Amsterdam
donderdag, februari 22, 2024

Recente berichten

De dertigers lifestyle? Zo ziet die eruit

Wat zijn nu eigenlijk de zaken die er voorheen niet toe deden maar die nu je de dertig bent gepasseerd ineens veel beter bij je passen? Of anders gezegd, hoe ziet een echt dertigers lifestyle er eigenlijk uit? Er zijn een aantal zaken die je waarschijnlijk wel weet, maar er zijn ook verrassend veel zaken waar je nog wel wat meer aandacht aan zou mogen besteden nu je zelf tot deze groep behoort. De volgende veranderingen in je levenswijze zijn in ieder geval van groot belang om nu eindelijk eens door te voeren.

Je bent wie je bent

De tijd dat je je oren moest laten hangen naar de heersende menigte en mee moest gaan met de stroom is wel voorbij. Wil je een echte dertigers lifestyle aanhangen, dan is het tijd om jezelf te nemen zoals je bent. Zelfliefde is iets wat met de jaren komt en als het goed is ben je nu op het punt aanbeland waarop je dat voor het eerst echt een beetje gaat voelen. Bovendien is dit de tijd waarin je moet gaan settelen, dus is het ook wel belangrijk om van jezelf te gaan houden. Hoe kan je immers ooit van anderen houden?

Werk gaat boven geld

Het is natuurlijk belangrijk om te kunnen zorgen voor je geliefden. Dat neemt niet weg dat je ook goed voor jezelf moet zorgen. Bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar een baan die bij je past in plaats van een baan waarmee je de rekeningen kunt betalen. De dertigers lifestyle is er ook één van ontdekken waar je echte passie ligt. Bedenk je dat je nog altijd zo’n dertig tot veertig jaar op de werkvloer te gaan hebt. Het is wel belangrijk dat dit jaren worden waar je je in ieder geval goed bij voelt.

Je bent je eigen vergelijkingsmateriaal

De grote race is nu wel zo’n beetje afgelopen. Je hoeft niet voortdurend om je heen te kijken hoe anderen ervoor staan en of je het nog wel bij kunt houden. Sterker nog, het vergelijken begint wel een beetje vervelend te worden nu. Dat past helemaal niet bij je dertigers lifestyle. Het enige wat eigenlijk nog echt belangrijk is, is dat je jezelf vergelijkt met het droombeeld dat je hebt. Ben je daar waar je wil zijn of lig je misschien zelfs voor? Dit is ideaal. Lig je een beetje achter? Kijk eens waar je mogelijkheden liggen.

Wees wat minder hard voor jezelf

Jongeren zijn eigenlijk nooit tevreden. Dat is iets wat je zelf waarschijnlijk ook wel hebt meegemaakt. Nu je wat ouder bent kan je daar wel wat anders naar kijken. Je fouten hebben er net zo goed aan bijgedragen dat je bent wie je bent en waar je bent op dit moment. Dat betekent dus ook dat het tijd is minder hard voor jezelf te zijn en de fouten die je in het verleden hebt gemaakt niet meer zo zwaar op te nemen. Het is nu eenmaal gelopen zoals het gelopen is en je bent er minder slecht van af gekomen.

Neem de rol van je ouders over

Je ouders hebben tot op dit moment eigenlijk altijd over jou gewaakt. Dit gold helemaal toen je jong was, maar terwijl jij volwassen werd hielden zij de boel nog altijd in de gaten. Het is nu tijd dat je de rollen eens gaat omdraaien. Je ouders worden ouder en het is tijd dat iemand op hen gaat letten. Bij een dertigers lifestyle hoort dus ook dat je je ouders regelmatig gaat bellen om te kijken hoe het met ze gaat. Ook sta je klaar wanneer er iets gedaan moet worden wat zij eigenlijk niet meer kunnen.

dit blog is een samenwerking met Jeroen van modernemannen.nl

Latest Posts

Online een pubquiz kopen om met je vrienden te spelenspot_img