18.6 C
New York
zondag, mei 26, 2024
spot_img

Latest Posts

De mogelijkheden met epoxy

Tegenwoordig hoor ik iedereen over epoxy praten. En zelf ben ik wel handig, maar ik zou mezelf niet als een professionele klusser beschouwen, meer een hobby-rommelaar. Maar ik wil van alles proberen en met een zogenaamd ‘klus-huis’, is er ook altijd wat te doen. Ik had het woord ‘epoxy’ wel horen vallen maar me er nooit echt in verdiept. Nu had ik laatst een speciaal soort lijm nodig, en kwam ik weer uit bij epoxy. Ik besloot me erin te verdiepen. In deze blog vertel ik je er over. Lees je mee?

Epoxy als bindende factuur

Zoals ik al zei, kwam ik uit bij epoxy omdat ik een soort lijm nodig had. Epoxy wordt namelijk ook gebruikt als lijm. Epoxy lijm is op verschillende websites en in verschillende winkels te koop. Epoxy bestaat uit polymeren die eerst vloeibaar zijn maar dan een vaste vorm krijgen. Zo werken ze dus als lijm; ze sluiten een object als het ware in als ze van vloeibaar naar vast gaan. Doe dat aan twee kanten en het zit vast.

Plamuur, hars en lamineren

Maar epoxy is voor nog veel meer goed. Zo kan je ook plamuren, harsen en lamineren. Het lamineren werkt uiteraard een beetje zoals het lijmen. Je sluit een object compleet in en creëert zo een beschermende laag. Met dikke epoxy kan je een plamuur laag aanbrengen en zo reparaties uitvoeren. Best een divers product dus.

Ga los met resin art

Epoxy wordt tegenwoordig ook veel gebruikt bij ‘resin art’. Dit is een kunstvorm waarbij er objecten worden gemaakt door epoxy met kleur en soms andere objecten te mengen, denk aan droogbloemen of schelpen bijvoorbeeld, en dit in een mal te gieten. Zo komt er een prachtig kunstwerk uit of een mooi versierde onderzetter, kaarsenhouder of iets dergelijks. Enorm leuk. Het is wel belangrijk dat je een beetje weet hoe het moet en beschermende kleding draagt. Dit is altijd nodig wanneer je met vloeibare stoffen werkt zoals epoxy.

Zo gekocht bij Mr. Boat

Wil je graag epoxy kopen? Dan kan je dus bij veel winkels terecht, maar je wilt natuurlijk waar voor je geld. Ik raad je daarom aan om een blik te werpen op de website van Mr. Boat. Hier bieden ze onder anderen epoxy lijm aan voor een goede prijs. Je kan heel eenvoudig je bestelling plaatsen en dan wordt het zo aan de deur geleverd. Makkelijker kan het niet! Ik weet dat ik binnenkort weer epoxy ga gebruiken, jij ook?

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.