De voordelen van vloerkleden voor jonge gezinnen!

Vloerkleden zijn niet alleen een stijlvolle toevoeging aan je interieur, maar ze bieden ook tal van voordelen, zo ook voor jonge gezinnen. Met name op het gebied van comfort en kindvriendelijkheid zijn vloerkleden een uitstekende keuze. We gaan graag dieper in op deze voordelen en waarom het de moeite waard is om bijvoorbeeld een rond vloerkleed neer te leggen in de woonkamer. Lees je mee?

Comfort

Een vloerkleed voegt direct een gevoel van warmte en zachtheid toe aan elke ruimte. Vooral in de woonkamer en speelruimtes is dit natuurlijk erg prettig. Kinderen kunnen vrij rondkruipen, spelen en ontdekken op het zachte oppervlak van een vloerkleed, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over harde (en vaak koude) vloeren. Een vloerkleed biedt eigenlijk een beschermende laag tussen hen en de vloer. Dit maakt het ook een ideale plek voor kinderen om met speelgoed te spelen, zoals bouwblokken of puzzels, zonder dat het geluid maakt of de vloer beschadigt.

Geluidsisolatie

Als jonge kinderen enthousiast aan het spelen zijn, kan dit gepaard gaan met veel geluid. Het hebben van een hoogpolig vloerkleed kan helpen om het geluidsniveau te verminderen en de akoestiek in de ruimte te verbeteren. Dit is vooral handig als je in een appartement woont. De buren zullen je dankbaar zijn als je hier over nadenkt. Ook voor jezelf is het prettig als je bijvoorbeeld thuis werkt en weinig last hebt van gebonk van dansende en stampende kindervoetjes.

Ziet er mooi uit

Een ander voordeel van vloerkleden is dat het er mooi uitziet. Vloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen, waardoor je je interieur kunt verfraaien en een persoonlijk tintje kunt geven. Het is alleen maar fijn dat er voor ieder wat wils is tegenwoordig. Voor jonge kinderen kunnen kleurrijke en speelse vloerkleden ook educatief zijn. Je kunt bijvoorbeeld een vloerkleed kiezen met cijfers, letters of dieren erop. Op deze manier kunnen ze dus ook nog eens iets leren tijdens het spelen. Win-win voor iedereen dus!

Gemakkelijk schoon te maken

Vloerkleden gemakkelijk schoongemaakt worden (mits je geen dranken zoals chocolademelk geeft aan je kinderen). Natuurlijk hebben kleintjes altijd de neiging om te knoeien, of het nu gaat om eten, drinken of zelfs verf. De meeste vloerkleden zijn gemaakt van materialen die gemakkelijk schoon te maken zijn, zoals synthetische vezels of wol. Dit maakt het opruimen van kruimels en vlekken een stuk eenvoudiger. Daarnaast is je vloer dus optimaal beschermt. 

More from this stream

Recomended