fbpx
10.4 C
Amsterdam
donderdag, oktober 28, 2021

Recente berichten

Deze loopbaanvragen helpen je bij het vinden van je volgende baan

Natuurlijk is er tussen je dertigste en je veertigste nog alle ruimte om een carrièreswitch te maken. Sterker nog, het is heel goed mogelijk om dit juist nu te doen. Het is dan alleen wel zeer belangrijk dat je dit op de juiste manier aanpakt. Je moet niet overstappen om het overstappen, maar je moet juist zorgen dat je er beter van wordt. Daarom is het belangrijk om een aantal loopbaanvragen te stellen. Deze vragen maken goed duidelijk wat je precies wilt en waar je moet zoeken om dit te gaan vinden.

Wat wil ik?

Van alle loopbaanvragen is dit natuurlijk de allerbelangrijkste. Het is echter ook direct de meest lastige, want wat je wilt is nu juist precies waar je naar op zoek bent. Het is belangrijk om in ieder geval vast af te strepen wat je zeker niet wilt. Op die manier wordt meer en meer duidelijk welke kant je op moet. Aan de hand daarvan is het mogelijk om het juiste pad te vinden. Schakel een coach in om je hierbij te helpen en je zal zien dat het beeld uiteindelijk steeds scherper zal worden. Zeker als je ook de volgende vragen stelt.

Waar wil ik naartoe?

De volgende vraag tilt je voorbij het zoeken naar je volgende baan. Het is namelijk ook belangrijk dat je voor de lange termijn loopbaanvragen stelt. Niet alleen waar je volgend jaar wilt zijn, maar vooral ook waar je over vijf of tien jaar wilt zijn. Natuurlijk hoef je dit niet tot in detail duidelijk te hebben, maar het is wel slim om in ieder geval een idee te hebben van het punt aan de horizon waar je naartoe werkt. Dit geeft je ook een beter idee van de stappen die je nu moet zetten om dit te bereiken.

Wanneer ben ik tevreden?

Dit is de lastigste onder de loopbaanvragen. Juist de tevredenheid managen blijkt immers flink moeilijk te zijn. Eigenlijk wil je steeds iets meer en steeds iets verder. Dit is echter lang niet je gehele leven lang mogelijk. Zoals het ook niet mogelijk is om elke seconde van je leven volledig in eigen hand te houden. Er komen soms verrassingen voorbij. Juist om die reden is het dus belangrijk om voor jezelf af te bakenen wat voor jou tevredenheid inhoudt. Wanneer dit je lukt, dan zal je al direct een flink stuk verder zijn. Dit is dus een belangrijke vraag om te stellen.

Latest Posts

Online een pubquiz kopen om met je vrienden te speleng8636e188fe3c2e5baa32b8d9db475055dcee5d8345b271e62d46d00a994be66f1a989966295cfba2adc99137fb32ce0ffd46aeb149f6a9db73614bb7f2a56b01 1280