17.5 C
Amsterdam
vrijdag, juni 2, 2023

Recente berichten

Dit moet je weten over de cryptomunt Litecoin

Het investeren in cryptomunten is steeds populairder aan het worden. Waar crypto een aantal jaar geleden nog erg onbekend was in Nederland, hoor je tegenwoordig steeds meer mensen over deze digitale munten. Eerst waren vooral tieners en jongvolwassenen bekend met cryptomunten, maar ook steeds meer oudere mensen beginnen interesse te krijgen. Wil jij ook investeren in één of meerdere cryptomunten? Dan zijn er natuurlijk vele munten waar je uit kunt kiezen… In dit artikel zullen we het specifiek hebben over de Litecoin. Wie hebben deze munt bedacht, welk idee zit erachter, en wat moet je weten voor je gaat investeren in deze soort cryptovaluta? Meer lees je hieronder.

Wat is Litecoin?

Litecoin is een van de vele soorten bekende cryptomunten waarin je kunt investeren. De munt staat momenteel in de top 10 van meest verhandelde cryptomunten, waardoor je dus zeker weet dat er veel vraag en aanbod is. Litecoin was een van de eerste munten naast de bekende Bitcoin. Litecoin is al opgericht in 2011, door een ex-medewerker van Google, Charlie Lee. Zij bedoeling was om een snellere en minder dure cryptomunt op de markt te brengen, als alternatief voor de Bitcoin. De munt is vooral bedoeld voor het snel(ler) uitvoeren van transacties tussen personen, zonder tussenpersoon zoals een bank. Een betaling met Litecoin duurt meestal slechts enkele minuten.

De munt werkt in principe hetzelfde als Bitcoin, waarbij de gemaakte transacties worden opgeslagen in de blockchain. Net als bij Bitcoin is het aantal Litecoins van tevoren bepaald. Het aantal munten in omloop is wel veel groter, namelijk vier keer zoveel als bij Bitcoin. Hierdoor is de munt minder schaars, waardoor de munten dus goedkoper zijn. Naast de hoeveelheid munten, is het doel en de visie van Bitcoin en Litecoin ongeveer hetzelfde. Het grootste verschil is dat bij Litecoin de focus echt ligt op de snelheid van de betalingen.

Litecoin kopen

Veel mensen zien in cryptomunten het nieuwe betaalsysteem van onze toekomst. Maar of dat nou wel of niet het geval wordt in de toekomst, je kunt natuurlijk ook crypto aanschaffen om te speculeren op de koersen. Veel mensen doen dit dan ook, en er wordt door velen goed geld verdiend met deze handel. Net als bij de handel in aandelen en obligaties kun je geld verdienen of juist verliezen. Wil jij ook Litecoins kopen? Dan kun je dit doen via een online broker of applicatie. Je moet daarbij uiteraard wel zeker weten dat deze prettig werkt, en veilig en betrouwbaar is. Wil je gebruikmaken van bijvoorbeeld Bitvavo? Zoek dan van tevoren even een Bitvavo review op, om te kijken hoe het platform werkt en of dit platform prettig werkt voor jou.

Latest Posts

Online een pubquiz kopen om met je vrienden te speleng8636e188fe3c2e5baa32b8d9db475055dcee5d8345b271e62d46d00a994be66f1a989966295cfba2adc99137fb32ce0ffd46aeb149f6a9db73614bb7f2a56b01 1280