fbpx
10.4 C
Amsterdam
donderdag, oktober 28, 2021

Recente berichten

Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van haaruitval

Op latere leeftijd krijgen veel mensen te maken met haaruitval. Vandaar dat dit vaak omschreven wordt als een ouderdomskwaaltje. Toch zijn er ook genoeg mensen waarbij haren al op jonge leeftijd uitvallen. Heb je hier ook mee te maken? Dan bezorgt dit jou mogelijk een onzeker gevoel. Logisch, want langdurige haaruitval kan uiteindelijk kale plekken en/of inhammen tot gevolg hebben. Helaas weten veel mensen niet waar zij de oorzaak van hun haaruitval moeten zoeken. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk de meest voorkomende oorzaken van haaruitval op een rijtje.

Stress

Eén van de meest voorkomende oorzaken van haaruitval is stress. Jouw lichaam maakt namelijk cortisol en adrenaline aan bij stress. Gevolg hiervan is dat eiwitten in haren aangetast worden en melkzuren zich ophopen. Hierdoor vallen haren al voor het einde van hun groeicyclus uit. Wil je haaruitval voorkomen? Zorg dan dat je zo min mogelijk stress ervaart. Ruim voldoende tijd in voor ontspanning, zodat jouw lichaam voldoende rust krijgt. Haaruitval houdt hierdoor mogelijk minder lang aan, waardoor jouw haren niet langer vroegtijdig uitvallen.

Eten en drinken

Veel mensen hebben geen idee dat hun eet- en drinkpatroon van invloed is op de ontwikkeling van haren. Toch is dit wel degelijk het geval. Om ervoor te zorgen dat haren sterk blijven moet jouw lichaam de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je voldoende producten met ijzer eet. Een tekort aan ijzer leidt namelijk tot haaruitval. Uiteraard is het ook van belang om voldoende vitamines binnen te krijgen. Vitamine B en C zijn bijvoorbeeld belangrijk voor jouw haar. Krijg je hier onvoldoende van binnen? Dan kun je deze vitamines extra slikken. Waak overigens voor een overschot aan vitamine A.

Haaruitval is niet alleen het gevolg van te weinig ijzer of vitamines. Nee, want jouw haren kunnen namelijk ook uitvallen doordat je te weinig drinkt. Het is namelijk van belang om per dag minimaal acht glazen water te drinken. Water is een essentieel onderdeel voor de opbouw van haar. Drink je niet of nauwelijks water? Kijk er dan niet raar van op als jouw haren al voor het einde van hun groeicyclus uitvallen.

DHT hormoon

Je kunt niet altijd zelf iets aan haaruitval doen. Jouw haren kunnen namelijk ook uitvallen onder invloed van het DHT-hormoon. Als gevolg van dit hormoon is de doorbloeding van haarzakjes minder dan deze zou moeten zijn. Hierdoor wordt de groeifase van een haar korter. Het DHT-hormoon heeft bovendien invloed op de kwaliteit van het haar dat door de haarzakjes geproduceerd wordt. De kwaliteit gaat namelijk steeds verder achteruit. Als haaruitval het gevolg is van het DHT-hormoon kun je een haartransplantatie overwegen. Je maakt in dat geval namelijk voor eens en voor altijd een einde aan vroegtijdige haaruitval.

Een geschikte haarkliniek vinden

Wordt haaruitval bij jou veroorzaakt door het DHT-hormoon? Dan biedt een haartransplantatie uitkomst. Voor zo’n ingreep kun jij je het beste richten tot een professionele haarkliniek. Het vinden van zo’n kliniek is alleen geen gemakkelijke opgave. De laatste jaren zijn er namelijk steeds meer haarklinieken geopend. Uiteraard wil je de ingreep alleen ondergaan in de beste haartransplantatie kliniek. Logisch, want in dat geval ben je verzekerd van een goed eindresultaat. Specialisten van een professionele haarkliniek weten namelijk precies hoe zij een haartransplantatie aanvliegen. Daarbij komt dat je in een professionele kliniek vaak voor verschillende technieken kunt kiezen. Zo kunnen ze haren transplanteren volgens de FUT-methode, maar ook volgens de FUE-methode.

Latest Posts

Online een pubquiz kopen om met je vrienden te speleng8636e188fe3c2e5baa32b8d9db475055dcee5d8345b271e62d46d00a994be66f1a989966295cfba2adc99137fb32ce0ffd46aeb149f6a9db73614bb7f2a56b01 1280