Doe-het-zelf schoenenrek hout

Als klein meisje droomde ik er altijd van om een ​​schoenenrek op mijn kamer te hebben. Ik droomde altijd over hoe het eruit zou zien en hoe georganiseerd het mijn schoenen zou houden. Nu ik volwassen ben en een eigen huis heb, heb ik eindelijk een schoenenrek van hout! Ik heb het zelf gebouwd met een beetje hulp van mijn vader, en het is zoveel beter dan ik me had voorgesteld. Het beste deel is dat je er ook een kunt maken!

Wat heb je nodig?

Je hebt hout nodig dat in stukken van 2,5cm x 5cm x 20cm wordt gezaagd. Je hebt ook spijkers, schroeven, een hamer, een zaag, beits, penselen, houtlijm en een meetlint of rolmaat nodig.

Opmeten van de ruimte

Meet je ruimte op. Als je een stuk hout hebt dat al de juiste maat heeft, heb je geluk. Als dat niet het geval is, moet je het hout op maat zagen. Je kunt een meetlint gebruiken om de lengte te bepalen en een liniaal of duimstok om de breedte te bepalen. Het is ook belangrijk dat je de hoogte van de houten schoenenkast gaat bepalen. Je wilt immers dat alle schoenen er inpassen. Ook moet je gaan bepalen of je de kast open of dicht wilt maken. Dus: wil jij je schoenen uit zicht of wil je juist dat de schoenen zichtbaar zijn?

Hoeveel schoenen wil je kwijt?

Bepaal hoeveel schoenen je in de kast wilt opbergen. Meet de beschikbare ruimte op. Dus als je een ruimte hebt die 61cm breed en 122cm hoog is, zou je moeten bepalen hoeveel schoenen je in die ruimte zou kunnen passen.Tel nu het aantal schoenen dat je momenteel hebt. Dit moet een getal zijn dat gelijk is aan of kleiner is dan het getal dat je bij de eerste stap hebt bepaald. Dus als je bijvoorbeeld 10 paar schoenen hebt, moet je uit kunnen komen met een kast van 61 cm breed en 122 cm hoog. Als je meer dan 10 paar schoenen hebt, heb je misschien een grotere schoenenkast van hout nodig. Houd ook rekening met de hoogte van je schoenen. Heb je bijvoorbeeld laarzen of hoge hakken, dan is het fijn als ook deze schoenen in de kast passen. Zorg er voor dat je de planken in de kast de juiste hoogte maakt.

Verschillende hout soorten

Er zijn verschillende houtsoorten die je kunt gebruiken om je schoenenkast te bouwen. Elk hout is anders en heeft verschillende voor- en nadelen. Experimenteer en kijk wat voor jou het beste werkt. Zelf gebruik ik MDF om de schoenenkast te maken. MDF is een goedkope houtsoort die makkelijk te bewerken is. Let er wel op met het zagen van MDF dat het veel houtstof veroorzaakt. Zorg dat je een stofzuiger bij de hand hebt, of buiten zaagt.

Kleur kiezen voor het houten schoenenrek

Er zijn veel manieren om hout te beitsen. Er zijn kleuren die heel donker zijn en er zijn kleuren die heel duidelijk zijn. Het is aan jou om te bepalen wat voor jou het beste is. Het beitsen van hout kan een eenvoudig proces zijn, maar het kan ook enigszins moeilijk zijn. Je moet beginnen met een schoon stuk hout. Doe je dat niet, dan blijft de beits niet aan het hout plakken. Nadat het hout schoon is, moet je het hout schuren. Dit kan een lastige klus zijn, maar noodzakelijk om een ​​gladde afwerking te krijgen. Na het schuren van het hout moet je het hout weer schoonmaken met een vochtige doek. Nu kun je het hout beitsen. Als je het hout zelf beitst, moet je de vorm van de beits bepalen. Met een ronde of platte kwast kan je het hout schilderen. Na 2-3 uur kan je beginnen met het verwijderen van de beits. Er zijn verschillende soorten beits. Sommige hebben bijvoorbeeld veel meer bescherming dan andere. Je zult moeten experimenteren om te zien wat voor jou het beste werkt.

More from this stream

Recomended