Een nieuw appartement? Hier alles over PVC-vloeren

Een nieuw appartement? Hier zijn 5 dingen die u moet weten over PVC-vloeren. PVC-vloeren zijn een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar duurzame, betaalbare vloeren. PVC is een door de mens gemaakt materiaal dat al sinds de jaren dertig bestaat. PVC is gemaakt van polyvinylchloride, een synthetisch materiaal dat chloor bevat. PVC is sterk, duurzaam en betaalbaar, waardoor het een goede optie is voor elk type huis.

Duurzaamheid van PVC-vloeren

PVC vloeren zijn sterk en duurzaam. Ze zijn bestand tegen krassen, deuken en slijtage. Ze zijn ook bestand tegen water, waardoor ze een goede optie zijn voor keukens en badkamers.

De uitstraling van PVC: PVC vloeren zijn er in verschillende texturen en kleuren. De kleurmogelijkheden variëren van lichte tot donkere tinten bruin, grijs, beige, zwart en wit. De textuuropties omvatten het uiterlijk van houtnerf of een gladde afwerking.

Een goede keuze voor het milieu: PVC wordt gemaakt van gerecyclede materialen, zoals oude banden of aardolieproducten die niet meer worden gebruikt door de olie-industrie.

Soorten PVC-vloeren

Er zijn twee verschillende soorten PVC-vloeren: 1. Vinylplaten: Vinylplaten zijn gemaakt van een dun, flexibel stuk PVC dat gewoonlijk op een ondergrond van papier of stof wordt gelijmd. Het is verkrijgbaar in veel verschillende patronen en kleuren en kan op elk type ondervloer worden geïnstalleerd. Het is een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar betaalbare, duurzame vloeren die gemakkelijk kunnen worden schoongemaakt met water en zeep. 2. Tegelvloeren: Tegelvloeren zijn gemaakt van een massief stuk PVC dat lijkt op keramische of stenen tegels.

Vloer trends

PVC-vloeren worden tegenwoordig in veel woningen gebruikt. Het is duurzwaam en vrij goedkoop. Omdat er verschillende soorten, maten en kleuren beschikbaar zijn kan je de PVC-vloer aanpassen aan je inrichting van de woning of een specifieke kamer. Zo kun je ook mooie trendy vloeren leggen in je badkamer of keuken.

De vloeren van PVC is dus tegenwoordig een hele goede optie op te leggen.

Goedkoop

PVC-vloeren zijn een van de meest betaalbare vloeropties. Het kan worden geïnstalleerd voor slechts €5 per vierkante meter. Dit maakt het een betaalbare optie voor diegenen die een doe-het-zelf-installatie of een low-budget renovatieproject willen doen. Eenvoudige installatie: PVC wordt meestal verkocht in platen van 1,20 bij 8 meter. De platen zijn licht van gewicht en gemakkelijk te snijden en te leggen, waardoor het een goede keuze is voor doe-het-zelfprojecten. PVC kan worden vastgelijmd, genageld of zwevend op de ondervloer, afhankelijk van het type vloer dat je kiest.

More from this stream

Recomended