Ben je toe aan een nieuw toilet? Het kan een lastige opgave zijn om een nieuw toilet uit te zoeken. Er is verrassend veel keuze in soorten en maten. Niet alleen in toiletpotten is er veel keuze, ook in toiletfonteintjes zijn er ruime mogelijkheden. Hieronder volgt meer informatie over mogelijkheden, voordelen, nadelen en montage van fontein toilet, hangend toilet en randloze toiletten. 

Toiletfonteinen

In iedere wc zijn ze onmisbaar: fonteintjes om even fris je handen te kunnen wassen. Ze hoeven niet erg groot te zijn. Je hebt ze in verschillende vormen, je kunt ze namelijk in een hoekvorm kopen, zodat het tussen de muren wegvalt. Je kunt een toiletfontein ook met een kastje eronder installeren, om handdoeken of iets dergelijks in op te bergen. Als je een super strak toilet wilt, of iets meer budget hebt voor de inrichting van je toilet, kun je ook kiezen voor een design toilet fontein. Niet alleen de vorm is belangrijk, ook moet je goed rekening houden met de manier waarop je de wastafel of fontein gaat installeren. De fonteintjes zijn namelijk met en zonder gat voor een kraan beschikbaar. 

Hangtoiletten

Een hangend toilet heeft verschillende benamingen. ‘Zwevend toilet’ is er een van, maar ook wandcloset, hangtoilet of hangcloset zijn er synoniem aan. Een hangtoilet is een toiletpot die aan de muur bevestigd wordt in plaats van op de grond, zoals met een klassiek model het geval is. Dit zorgt voor een modernere uitstraling ten opzichte van een klassiek toilet. Het heeft ook als voordeel dat het toilet makkelijker schoon te maken is. Doordat de toiletpot aan de muur hangt kun je er gemakkelijk onder langs met bijvoorbeeld een dweil, en hoef je er niet meer omheen. Bij het uitzoeken van een hangtoilet kun je letten op de diepte van de toiletpot, maar ook op de kleur en de spoelvorm. Meestal is de spoelvorm met een vlakspoel of met een duoblok. 

Randloze toiletten

Naast de keuze in staande of hangtoiletten is er ook de mogelijkheid te kiezen voor een randloos toilet. Dit is een soort toilet waarbij vuil en viezigheid minder kans krijgen om zich te hechten aan de toiletpot. Dat komt door het minimalistische ontwerp waarbij randen aan de binnen en buitenkant missen. Van binnen is de toiletpot dan ook helemaal glad. Tevens is een randloos toilet waterbesparend: een belangrijk voordeel om mee te nemen in je overweging bij het kiezen van een toilet. Mensen die deze soort al hebben uitgeprobeerd zijn veelal tevreden over het product. 

WC-brillen

Tot slot mag een nieuwe, frisse wc-bril niet ontbreken bij het installeren van je nieuwe toiletpot. Ze zijn er in verscheidene ontwerpen: stralend wit, mat zwart of misschien een leuk motief of een felle kleur. Daarnaast zijn er ook verschillende systemen om uit te kiezen, wc-brillen zijn er met een ‘soft-close’ systeem of met een ‘quick-release’ systeem. Deze systemen zijn erg populair in gebruik.