12.3 C
Amsterdam
donderdag, februari 22, 2024

Recente berichten

Een startup beginnen is altijd spannend

Wij mensen zitten vol ideeën, creativiteit en willen dit het liefst allemaal naar buiten brengen. Wij als mensen willen laten zien hoe goed we zijn en hoe goed onze ideeën zijn. Die competitie daar leven we eigenlijk voor. En dat zit in iedereen, alleen niet iedereen maakt het begin en begint zo zijn eigen bedrijf. Maar er komt altijd meer bij kijken dan we vaak denken wanneer we een Startup gaan beginnen. Wij helpen een handje en geven jou een klein taken lijstje die je kan afstrepen zodat je eigenlijk de belangrijkste dingen hebt geregeld voordat je verder gaat.

 

Een duidelijk beeld van jouw bedrijf

Vaak gaat het hier al mis, maar dit is eigenlijk al het begin van jouw bedrijf. En als dit begin niet helemaal soepel verloopt, dan loop je later vast. Wanneer jij jouw bedrijf voorstelt aan andere bedrijven of aan mensen, dan moet het wel duidelijk zijn wat je doet, wat jij aanbiedt en hoe jouw bedrijf heet. Met een duidelijke huisstijl en logo, kan jouw bedrijf gepositioneerd worden en kunnen mensen aan beelden jouw bedrijf onthouden, dat is ook erg belangrijk. Mensen moeten iets hebben wat ze kunnen herkennen. Jij moet zelf, als jij het bedrijf presenteert goed voor ogen hebben hoe jouw bedrijf zich wilt aanbieden bij mensen of bedrijven. Want wat ga jij bieden, welk product of service kunnen mensen van jou verwachten en hoe ziet dat eruit. Wat hoort er allemaal bij, wat is de prijs, hoe wordt het vormgegeven. En vaak lopen mensen hier heel snel doorheen om er maar vanaf te zijn. En dat is soms te begrijpen, maar het is zo belangrijk dat jij duidelijk hebt hoe jouw bedrijf zich kan presenteren.

 

Het financiële plaatje

Dit is natuurlijk heel erg belangrijk. Want klopt het financieel niet, dan gaat het natuurlijk al mis. Het is belangrijk dat jij consequent bent met het betalen van facturen, maar ook met het sturen van facturen. Dat maakt jou als bedrijf ook betrouwbaar. Het kan zo zijn dat je het natuurlijk super druk hebt, maar zorg ervoor dat je iemand hebt anders die dat kan doen. Zo kan je als bedrijf er ook voor kiezen om een kredietverzekering af te sluiten. Hiermee zorg jij ervoor dat alle facturen betaald worden en je geen betalingen achter gaat lopen.

 

Eigenlijk zijn dit twee hele belangrijke punten die je op orde moet hebben voordat je jezelf de wereld in gaat gooien en je bij iedereen gaat voorstellen. Anders ga je achter de feiten aan lopen en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.

Latest Posts

Online een pubquiz kopen om met je vrienden te spelenspot_img