18.6 C
New York
zondag, mei 26, 2024
spot_img

Latest Posts

Eens iets anders proberen? Stedentrips in opkomst

De stad bezoeken is een leuke manier om er eens even lekker snel tussenuit te kunnen. Je kunt stedentrips bovendien eigenlijk over de hele wereld maken. Dat is dan ook door de jaren heen massaal gedaan. De grote steden en bekende plekken zijn nu dan ook wel zo’n beetje volledig in kaart gebracht. Dat betekent dus dat het tijd wordt om naar een aantal nieuwe plekken te trekken die de moeite waard zijn. Welke steden zijn op dit moment eigenlijk sterk in opkomst? Kortom, waar moet je volgend weekend eigenlijk al naartoe om lekker te ontsnappen?

Siena in Italië

De stedentrips in Italië gingen naar Milaan en Rome. Venetië werd zelfs helemaal gek van de overvloed aan toeristen. Andere steden waren wat minder populair. Een plek waar nooit aan gedacht werd, maar die meer dan de moeite waard is, is Siena. De stad is tegenwoordig het decor als finishplaats van één van de grootste wielerwedstrijden bij de profs en sindsdien hebben ook veel andere bezoekers de stad en de regio ontdekt. Wie houdt van klassieke steden zal zelden nog zoiets vinden als de binnenstad van deze Italiaanse stad. Ook leuk in combinatie met het meer bekende Florence.

Maribor in Slovenië

Een beetje in dezelfde hoek, maar nog net iets verder, is Maribor in Slovenië te vinden. Deze stad zoek je niet op voor de drukte, maar juist voor de rust. Er zijn maar weinig plekken in Europa te vinden waar je kan spreken over een stad en waar je je toch zo ontspannen en op je gemak voelt omdat er totaal geen overspannen sfeer heerst. De architectuur is er erg mooi en kan op zich al een reden zijn om te gaan. Vergis je bovendien niet, alle faciliteiten van een grote stad zijn aanwezig in deze plek in het zuiden van Europa.

Nancy in Frankrijk

Ook Frankrijk heeft zo zijn eigen reeks aan steden die al jaren populair zijn als stedentrip. Parijs, Lille, Bordeaux en Lyon, om er zo maar een paar te noemen. Marseille en Nimes zijn het predicaat opkomend al haast ontstegen. Dus is het interessant om eens te kijken wat daar dan weer achter komt. Dit is met name voor Nederlanders interessant, want het gaat dan om een stad die relatief goed bereikbaar is vanuit Nederland. Nancy is een stad van studenten en dus hang er een heerlijke jonge energie. Zeer de moeite van het bezoeken waard voor iedereen die iets anders wil.

Münster in Duitsland

Münster is bij een deel van de Nederlanders misschien al heel lang bekend als een goed toevluchtsoord. Het ligt immers niet zo heel ver over de grens. Voor wie niet in die regio komt is het echter bij lange na niet zo’n bekende plek. Het heeft immers niet de naam die Berlijn, München Hamburg, Düsseldorf, Keulen en tegenwoordig ook Leipzig en Freiburg hebben. Toch past ook deze stad moeiteloos in dit rijtje. Je kunt er bovendien overal vanuit Nederland heel snel en makkelijk terechtkomen. Je kunt dus direct na werktijd vertrekken op vrijdagmiddag.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.