18.6 C
New York
zondag, mei 26, 2024
spot_img

Latest Posts

Fit blijven als dertiger? Dat doe je zo!

Sporten als dertiger is lang niet zo gemakkelijk als je zou willen. Fit blijven vergt veel zelfkennis. Dat neemt niet weg dat je ook wel iets aan de kennis van anderen kunt hebben. Zeker waar het gaat om de manier waarop je moet sporten kan je wel wat hulp gebruiken. Daarom is het goed om eens te kijken naar de zaken die professionals voorstellen wanneer het gaat over de ideale manier om fit te blijven. Wanneer je de volgende richtlijnen volgt, dan is de kans groot dat je het allemaal behoorlijk onder controle kunt houden.

1. Werk meer algemeen

Wanneer je als twintiger in de sportschool bent geweest, dan ben je vast gevallen voor de ingewikkelde programma’s met workouts per lichaamsdeel die je dag na dag deed. Daar heb je als dertiger helemaal geen tijd meer voor. Je wilt algeheel fit blijven. Dat betekent dus ook dat je meer in het algemeen moet gaan werken. Een goed voorbeeld hiervan is het toepassen van zogenaamde full body workouts. Daarbij werk je aan al je lichaamsdelen in één training. Dit doe je dan twee tot driemaal per week. Zeer effectief voor de algehele fitheid dus. En ook goed vol te houden.

2. Duurtraining wordt belangrijker

Wanneer je ouder wordt, zal je meer aan je verbranding moeten doen. De kilo’s blijven er nu eenmaal iets gemakkelijker aan hangen. Het wordt dus ook iets belangrijker om hier en daar wat duursporten in je schema te plakken. Dit kan je ook op een leuke manier doen. Ga eens wat vaker met je gezin fietsen bijvoorbeeld. Daarmee zorg je voor wat extra verbranding. Zeker geldt dit wanneer je het bier thuis laat en de flesjes water meeneemt. Fit blijven hoeft op die manier dus helemaal geen lastige opgave te zijn waar je je stevig voor moet inspannen.

3. Verbranden en opbouwen

Wanneer je niet perse een fan bent van de full body workouts die eerder werden aangedragen, dan zijn er ook nog allerlei andere vormen van trainen die je in de sportschool kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan crossfit in verschillende varianten. Het gaat er in alle gevallen om dat je de krachttraining die je doet minder in het teken zet van een sixpack en een biceps als bowlingballen, maar juist meer richt op het verbranden van calorieën. Doe dat door veel herhalingen te doen en door de zogenaamde compound oefeningen te kiezen boven de isolatieoefeningen. Dit is de sleutel.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.