0.3 C
Amsterdam
donderdag, december 7, 2023

Recente berichten

Gemakkelijk kiezen tussen zon en schaduw met een harmonicadoek

Het weer in Nederland kan snel veranderen. Op het ene moment geniet je van de zon, het andere moment moet je ineens rennen om al je tuinkussens voor de regen binnen te halen. Gelukkig komen er steeds meer oplossingen op de markt waardoor je langer kunt genieten van het buitenleven. Eén van die oplossingen is een harmonicadoek. Dit systeem kun je in en uit elkaar schuiven. Net als het instrument. Deze slimme oplossing zorgt ervoor dat jijzelf bepaald of je zon of schaduw in je tuin wilt. In dit artikel geven we je wat tips waar je op kunt letten bij het uitzoeken van een harmonicadoek. Ook laten we je zien hoe je een harmonicadoek kunt bevestigen en wat de voordelen van zo’n doek zijn.

Wat is de functie van een harmonicadoek?

Wanneer je een flexibele oplossing zoekt voor zonwering dan biedt een harmonicadoek de uitkomst. Een harmonicadoek, ook wel wavesails of pergoladoek genoemd, kun je eenvoudig open en dicht schuiven. Hierdoor is dit type zonwering een ideaal alternatief voor een parasol of een standaard schaduwdoek. Je hoeft het doek namelijk niet op te bergen als het buiten net wat té zonnig wordt. De meeste doeken zijn lucht- en waterdoorlatend. De kleine gaatjes in het doek zorgen voor verkoeling tijdens de warmere dagen. 

Hoe bevestig ik een harmonicadoek?

Bij een harmonicadoek wordt er gesproken over de breedte en de uitval. Met de uitval wordt de lengte bedoeld. Het harmonicadoek wordt vastgemaakt op de brede zijden, waarmee het doek geopend en gesloten kan worden. In de meeste gevallen schuift het doek over 3 staaldraden. Het bevestigen van een harmonicadoek kan tussen twee muren of in een pergola. Dankzij het meegeleverde bevestigingsmateriaal is het plaatsen van een harmonicadoek of pergola met doek makkelijk zelf te doen.

Bestaat er ook een waterdicht harmonicadoek?

Hoewel de meeste harmonicadoeken wind- en waterdoorlatend zijn, bestaan er ook waterdichte harmonicadoeken. Ben je op zoek naar een waterdicht harmonicadoek? Houd er dan rekening mee dat het doek minimaal 10% in de breedte moet aflopen. Dit om te voorkomen dat er water in het doek blijft staan. De reden dat het in de breedte moet aflopen, is omdat de ‘ruggen’ van het harmonicadoek een obstakel vormen voor het water. Wil je een pergola met waterdicht doek plaatsen? Dan is het aan te raden om hier al rekening mee te houden voordat je de pergola gaat laten plaatsen.

Kan ik ook kiezen voor maatwerk?

De standaard harmonicadoeken van ZONZ Sunsails komen in vier verschillende kleuren en diverse lengtes waar je uit kunt kiezen. Zit de juiste maat er niet tussen? Dan is het bij ZONZ ook mogelijk om een harmonicadoek op maat te laten maken. Je hebt dan de keuze uit vier verschillende doeksoorten en meer dan tien verschillende kleuren. Onze maatwerkspecialisten kijken graag met je mee hoe we een harmonicadoek kunnen maken die past in jouw situatie. Zowel de standaard harmonicadoeken als de maatwerk harmonicadoeken worden geleverd met 2 – 5 jaar garantie op UV-degradatie. Zo kun je blijven genieten van duurzame schaduw.

Latest Posts

Online een pubquiz kopen om met je vrienden te spelenspot_img