Veel kinderen hebben in de loop der jaren een beugel nodig. Dit om de stand van het gebit te corrigeren. Daarnaast komt het ook steeds vaker voor dat volwassen een beugel nodig hebben, dit omdat zij graag over een mooier gebit willen beschikken. Echter zijn er vaak hoge kosten verbonden aan een beugel. Daarom vraag jij je misschien wel af: ‘wat is de beste zorgverzekering?’. Op deze vraag is niet zomaar antwoord te geven. Dit omdat elke zorgverzekering zijn eigen vergoedingspakketten samenstelt. Bij de ene zorgverzekering zal er een betere vergoeding gegeven worden voor fysiobehandelingen, terwijl bij de andere zorgverzekering de dekking voor de orthodontie beter geregeld is. Wanneer jij of één van je kinderen een beugel nodig heeft, is het handig om op zoek te gaan naar een zorgverzekering die een goede dekking geeft met betrekking tot orthodontie vergoeding. Aangezien het einde van het jaar weer in zicht komt, is het nu het juiste moment om de verschillende zorgverzekeringen met elkaar te gaan vergelijken.

Zorgverzekeringen vergelijken

Wanneer jij op zoek bent naar de beste zorgverzekering, is het belangrijk dat je duidelijk voor ogen hebt welke eisen jij stelt aan de zorgverzekering. Wil jij enkel verzekerd zijn voor basiszorg? Of wil je tevens aanvullend verzekerd zijn voor orthodontie, kraamzorg en fysiobehandelingen? Aan de hand van jouw persoonlijke wensen en behoeften kun je op zoek gaan naar de beste zorgverzekering. Het kan zomaar zo zijn dat de dekkingen bij een andere zorgverzekeraar beter zijn dan bij je huidige zorgverzekeraar. Wanneer dit het geval is, is het raadzaam om over te stappen van zorgverzekeraar. Je kunt dit doen tot en met 31 december aanstaande. Je hebt dus nog even de tijd, maar het zoeken naar de beste zorgverzekering is niet altijd zo eenvoudig als dat het lijkt. Daarnaast heb je misschien niet alleen de beste zorgverzekering voor jezelf nodig, maar geldt dit ook voor je kinderen. Vaak vallen de kinderen onder je eigen zorgpremie, maar heb je voor je kinderen wel heel andere vergoedingen nodig dan voor jezelf.

Vergoedingen voor kinderen

Wanneer je kinderen hebt die jonger dan 18 jaar zijn, dan hoef je voor je kinderen geen premie te betalen voor hun zorgverzekering. Zij worden namelijk bijverzekerd op de polis van je partner of op die van jou. Daarnaast is het vaak ook mogelijk om een gratis basispolis voor je kinderen af te sluiten bij een andere zorgverzekering. Dit kan bijvoorbeeld van toepassing zijn op het moment dat jouw kind orthodontie vergoedingen nodig heeft, maar jouw eigen zorgverzekeraar deze vergoedingen niet voldoende biedt. Wanneer je dus op zoek gaat naar de beste zorgverzekering, is het niet alleen belangrijk om naar je eigen zorgverzekering te kijken, maar ook om naar die van je partner en je kinderen te kijken. Je wilt immers niet onnodig een hoge eigen bijdrage betalen voor de zorg voor je kinderen. Nu is het moment om de verschillende zorgverzekeringen met elkaar te gaan vergelijken. Over een aantal maanden is dit niet meer mogelijk waardoor je dus weer moet wachten tot eind volgend jaar.