17.5 C
Amsterdam
vrijdag, juni 2, 2023

Recente berichten

Het verliezen van een dierbare

Het is een onderwerp wat voor sommige van de dertigers helaas voorkomt: het overlijden van een van je ouders. Dit is natuurlijk iets waar je echt niet over na wilt denken of wilt lezen, maar het komt in deze leeftijdscategorie helaas vaak voor. Het verliezen van een dierbare is een pijn die niet in woorden te omschrijven is, maar we kunnen je wel helpen met het makkelijker maken van het regelwerk omtrent een uitvaart of begrafenis. Lees daarom in deze blogs wat dingen waarmee je rekening moet houden bij het regelen van een uitvaart, en wat handige tips.

Het regelen van de uitvaart

Op het moment van overlijden van een dierbare begint het verwerkingsproces al. Veel mensen uiten dit door zich te storten in het regelen van een mooi afscheid doormiddel van een uitvaart dienst. Echter is dit een hoop geregel en kan dit enorm overweldigend zijn voor nabestaanden, overweeg daarom ook de optie om een uitvaartbegeleider in  arm te nemen die jullie kan helpen. Deze kan een hoop werk verlichten zodat je je bezig kan houden met de belangrijke dingen zoals het kiezen van de muziek.

Verschillende mogelijkheden: welke kies je?

Misschien heeft jouw dierbare van te voren al aangegeven wat hij of zij wilt dat er gebeurd met het lichaam. Is dit niet zo, dan sta je zelf voor deze keuze, en de keuze is niet de makkelijkste. Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een begrafenis met een grafsteen, of het cremeren van het lichaam. De urn kan begraven worden of in een urnen kast gezet worden, maar het kan ook bij je thuis staan als je dat mooi vindt. Ook is er de optie om te kiezen voor een kist, of een lijkwade.

Een mooi aandenken

Een ander belangrijk aspect om rekening mee te houden is dat je een plek of aandenken maakt waarnaar je terug kan keren als je jouw dierbare wilt herdenken. Heeft jouw dierbare bijvoorbeeld een bepaalde lievelingsplek? Het is mooi om het as hier uit te strooien zodat je deze plek als aandenken kan gebruiken. Maar sommige mensen vinden het ook fijn om iets tastbaars te hebben ter nagedachtenis van hun dierbare. In dit geval zijn as sieraden een goede oplossing. Dit is een bedel of een hanger waarin het as van je dierbare op een mooie manier verwerkt wordt. Het sieraad kun je altijd bij je houden zodat je het gevoel hebt dat diegene altijd dicht bij je is.

Latest Posts

Online een pubquiz kopen om met je vrienden te speleng8636e188fe3c2e5baa32b8d9db475055dcee5d8345b271e62d46d00a994be66f1a989966295cfba2adc99137fb32ce0ffd46aeb149f6a9db73614bb7f2a56b01 1280