Hoe gaat een wespenbestrijder te werk?

Vooral in de zomermaanden kunnen wespen voor veel overlast zorgen. Heb jij wespennesten in of rond je woning? En wil jij snel van deze zoemende insecten verlost worden? Wanneer je gevaarlijke situaties wilt vermijden, is het raadzaam om niet zelf aan de slag te gaan. In dit artikel geven we je handige informatie over de werkwijze van wespenbestrijders.

Wanneer wespennest bestrijden?

Je hoeft alleen wespennesten te bestrijden als er daadwerkelijk sprake is van een plaag. Wanneer de aanvliegroute van het nest bijvoorbeeld op een vervelende plek zit, kan dit heel veel overlast veroorzaken. De stelregel is simpel: wanneer je het gevaar loopt om zelf gestoken te worden, kun je het nest beter laten ruimen.

De strijd met wespen

Hoewel je een wespennest in de vrije natuur met rust moet laten, is het verstandig om wespennesten in en rond jouw woning te laten verwijderen. Denk hierbij aan plekken zoals spouwmuren, onder het dak en in het plafond. Zo kun je op zolder bijvoorbeeld vochtige plekken ontdekken op het plafond, welke zijn ontstaan door een wespennest. Bestrijd de nesten daarom nooit zelf. Wespen kunnen erg agressief worden als ze zich bedreigd voelen!

Werkwijze

Zie je wel veel wespen, maar geen nest? Maak een afspraak met een wespenbestrijder. Deze expert gaat ter plekke na waar het nest ligt of hangt en legt vervolgens uit wat hij gaat doen. In de meeste gevallen start hij direct al met het bestrijden van het nest. Zo kan hij met een poederspuit een giftig poeder aanbrengen, waarna de wespen snel in en uit zullen vliegen.

Wespenpoeder

Regelmatig leidt een wespenplaag tot het inhuren van een bestrijder. Als een hooggelegen nest bestreden moet worden, zet de wespenbestrijder bijvoorbeeld een verlengstuk op de spuit. Het giftige poeder zal zich hechten aan een aantal wespen en zij verspreiden het gif verder door het nest. Binnen twee of drie dagen zijn alle insecten dood en kan je het nest ruimen!

Voordelen

Als het nest maar niet geruimd wordt, kunnen de wespen het lang volhouden. En hoewel je onveilige situaties nooit volledig kunt uitsluiten, leg je met een doordacht plan een goede basis om dit te voorkomen. Door een ervaren vakman in te schakelen kun je het wespennest op een hele verantwoorde manier laten verwijderen. Daarbij krijg je adviezen om een nieuw nest voor te zijn én bespaar je veel geld op doe-het-zelf producten.

Eind goed, al goed

Wespen laten zich niet zomaar de les lezen. Het zelf verwijderen van een nest is te riskant. Schakel daarom lokale experts in, want veiligheid gaat immers boven alles! Kom via wespennestverwijderen.com rechtstreeks in contact met professionele wespenbestrijders. Zij staan klaar om jouw huis, tuin of terras wespenvrij te maken.

More from this stream

Recomended