Hoe kan EMDR jou helpen?

Als dertiger valt het leven soms niet mee. Je moet van alles, je wordt geleefd door je werk, je gezin en alles wat je verder nog moet. Misschien wil je graag een gezin maar ben je de juiste partner nog niet tegengekomen of misschien lukt het je niet om een baan te vinden waar je écht gelukkig van wordt. Alles bij elkaar opgeteld of alle onderdelen apart kunnen zwaar zijn voor je psyche. Om alles goed op een rijtje te krijgen, kun je wel wat hulp gebruiken, bijvoorbeeld van ClarifyTherapy.com. Hier kun je terecht voor verschillende soorten therapie die je écht kunnen helpen.

Welke therapie past bij jou?

Zoveel mensen, zoveel wensen. Maar ook: zoveel mensen, zoveel problemen. En dat heeft weer als gevolg: zoveel problemen zoveel mogelijke oplossingen. Het is dus niet gezegd dat iedere vorm van therapie bij jou en je problemen past. Eigenlijk moet je dus een beetje "shoppen" om de juiste therapie én de juiste therapeut te vinden. Claire van ClarifyTherapy.com biedt verschillende soorten therapie aan die voor verschillende mensen geschikt zijn. Ook kan het zijn dat een combinatie van 2 soorten therapie voor jou de oplossing is. Maar vergis je niet: therapie is niet alleen maar zitten en praten, het is echt hard werken aan jezelf. Het probleem is niet in één keer ontstaan, het is ook niet 1-2-3 opgelost.

EMDR therapie: heftig maar (vaak) doeltreffend

Wanneer je een trauma hebt opgelopen, wat voor trauma dan ook, kan het heftig zijn om daarover te praten. Je ziet dan steeds de beelden weer voor je en je herbeleeft de momenten die het trauma hebben veroorzaakt. Dat kan ervoor zorgen dat je (bijna) niet meer functioneert in het dagelijks leven. Dat je angstig bent en psychische problemen ervaart. Voor hulp bij trauma is EMDR uitermate geschikt. EMDR zorgt ervoor dat je het trauma kan "zien" zonder er steeds van in paniek te raken.

Hoe werkt EMDR?

EMDR, Eye Movement Desensitization and Reprocessing, zorgt er door middel van geluid of licht voor dat je het trauma herbeleeft. Dat lijkt natuurlijk niet echt een oplossing. Maar juist de geluiden of het licht zorgen ervoor dat je afgeleid wordt van het trauma, dat je er minder heftig op reageert en dat het trauma, na een aantal sessies, vervaagt tot een ervaring die te behappen is. EMDR is dus specifiek voor traumabehandeling, voor andere psychische problemen zijn er weer andere therapieën beschikbaar. Voor meer informatie kun je op de site van Clarifytherapie.com kijken.

More from this stream

Recomended