0 C
Amsterdam
donderdag, december 7, 2023

Recente berichten

Hoe verzeker ik mijn auto?

Er zijn veel verschillende autoverzekeringen op de markt. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over wat voor soort verzekering het best bij je past. In dit artikel lees je alles over de belangrijkste autoverzekeringen, zoals de WA-verzekering, WA+verzekering en Allrisk-verzekering. Daarnaast leg ik uit hoe je aan korting op je autoverzekering komt. Zo kan het bijvoorbeeld lonen om je schadevrije jaren in te zetten voor korting. Tot slot geef ik wat tips met een aantal manieren om geld te besparen op je autoverzekering.

Autoverzekering vergelijken

Een autoverzekering vergelijken kan op basis van dekking, maar ook op prijs. Het is verstandig om te kijken naar de voorwaarden van de verzekering. Soms verzekert een WA-verzekering namelijk niet alles. Een WA+ verzekering dekt meestal wel alles. Een Allriskering is de meest complete verzekering die er is.

Korting

Korting op je autoverzekering kom je onder andere door schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger je korting. Op een WA-verzekering kun je meestal maximaal 25% korting krijgen. Op een WA+ verzekering en Allrisk-verzekering is dat vaak iets minder, namelijk 20%. Tot slot kun je ook korting krijgen door een no-claim korting. Dit is een korting die je krijgt als je een bepaalde periode geen schade hebt aangericht.

Wat is een WA-verzekering?

Een WA-verzekering is de meest basale vorm van autoverzekering. Met een WA-verzekering verzekert je alleen de schade die je bij anderen aanricht. Je eigen schade wordt niet uitgekeerd. Een WA-verzekering is dan ook relatief goedkoop.

Wat is een WA+verzekering?

Een WA+verzekering is een uitbreiding op de WA-verzekering. Met een WA+verzekering wordt niet alleen de schade die je bij anderen aanricht uitgekeerd, maar ook je eigen schade. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je een ongeluk hebt waarbij je zelf ook schade oploopt.

Wat is een Allrisk-verzekering?

Een Allrisk-verzekering is de meest uitgebreide verzekering die er is. Met een Allrisk-verzekering wordt niet alleen de schade die je bij anderen aanricht en je eigen schade uitgekeerd, maar ook de schade die je aanricht door bijvoorbeeld vandalisme of diefstal. Een Allrisk-verzekering is daarom ook de duurste vorm van autoverzekering.

Zijn er ook schades die niet worden uitgekeerd?

Ja, er zijn een aantal schades die niet worden uitgekeerd door een autoverzekering. Zo worden schades door onder andere gebruiksfouten, achterstallig onderhoud en schade door extreme weersomstandigheden vaak niet uitgekeerd.

Autoverzekering afsluiten

Nadat je een autoverzekering hebt gevonden die bij je past, kun je deze online afsluiten. Het is belangrijk om de voorwaarden goed door te lezen voordat je de verzekering afsluit. Zo weet je zeker dat je de verzekering hebt die bij je past.

Latest Posts

Online een pubquiz kopen om met je vrienden te spelenspot_img