18.6 C
New York
zondag, mei 26, 2024
spot_img

Latest Posts

Hoe verzeker je een vrachtwagen als zzp’er?

Als zelfstandig vrachtwagenchauffeur heb je meer vrijheid dan wanneer je in loondienst werkt. Daarom overweeg je misschien wel om als zzp’er aan de slag te gaan. Je moet je in dat geval niet alleen inschrijven als ondernemer, maar je hebt ook een eigen truck nodig. Zodra je er eenmaal eentje gevonden hebt, mag je er niet direct de weg mee op. Jij moet je vrachtwagen immers eerst verzekeren. Maar hoe pak je dit eigenlijk aan? Wij helpen je in deze tekst op weg.

Kies een basisdekking

Net als voor personenauto’s geldt ook voor vrachtwagens een wettelijke verplichting om ze te verzekeren. Het enige verschil is dat je als zelfstandig chauffeur een zakelijke autoverzekering nodig hebt in plaats van een particuliere. Je gebruikt het voertuig immers voor je bedrijf en niet privé. Wie zijn vrachtwagen wil verzekeren, moet minimaal een WA-verzekering afsluiten. Hiermee ben je verzekerd voor schade die je met je vrachtwagen veroorzaakt bij anderen.

Vind je de dekking van een WA-verzekering wat magertjes? Dan is de dekking WA+ misschien meer iets voor jou. Bepaalde schade aan je vrachtwagen is dan ook verzekerd, zoals schade door brand, storm en diefstal. Je bent bovendien verzekerd voor ruitschade en schade door een aanrijding met een loslopend dier. Tot slot kun je een All Risk vrachtwagenverzekering afsluiten. Schade aan je eigen vrachtwagen is dan – net als alle bovengenoemde schade – ook verzekerd.

Overweeg je aanvullend te verzekeren

In principe volstaat het om je vrachtwagen te verzekeren met één van de drie basisdekkingen. Toch zijn er genoeg chauffeurs die niet tevreden zijn met de dekking. Geldt dit ook voor jou? Overweeg je dan aanvullend te verzekeren. Je kunt een vrachtwagenverzekering uitbreiden met verschillende extra dekkingen. Zo bieden veel verzekeraars bijvoorbeeld een aanvullende verzekering voor pechhulp en een inzittendenverzekering aan. Hiermee ben je nog beter verzekerd als je in je vrachtwagen rijdt. Keerzijde van de medaille is dat je een hogere premie betaalt als jij je vrachtwagenverzekering uitbreidt met één of meer aanvullende dekkingen.

Bereken je premie

Of je nu een zzp bestelautoverzekering of vrachtwagenverzekering afsluit, je wilt weten hoeveel je hier per maand voor betaalt. Omdat de premie afhankelijk is van een aantal factoren, kunnen wij je niet precies vertellen wat de kosten van een zakelijke autoverzekering zijn. Gelukkig kun je op de site van veel verzekeraars een berekening maken. Je doorloopt simpelweg een aantal stappen en ziet vervolgens de prijs van je vrachtwagenverzekering. Hierdoor weet je waar je aan toe bent en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Sluit de verzekering af

Heb je de premie berekend en kan deze je bekoren? Wacht dan niet langer met het afsluiten van je vrachtwagenverzekering. Bij vrijwel iedere verzekeraar kun je dit direct doen na het berekenen van je premie. Hierdoor is je vrachtwagen binnen de kortste keren verzekerd. Vind je het niet fijn om online een vrachtwagenverzekering af te sluiten? Geen probleem, want in de meeste gevallen kan dit ook telefonisch. Soms kun je zelfs bij een verzekeraar langsgaan om je vrachtwagen te verzekeren.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.