Veel mensen vinden Apple het beste merk onder de telefoonfabrikanten. De telefoons van Apple staan bekend om hun innovatie en gebruiksvriendelijkheid. Je geniet altijd van de nieuwste technische snufjes, een duidelijke interface en ervaart weinig problemen. Zowel met de hardware en software weet je zeker dat je goed zit. Er zijn echter veel iPhone modellen om uit te kiezen, met allemaal weer hun eigen opties en mogelijkheden. Welk model van iPhone past het beste bij jou? In dit artikel geven we je alle uitleg die jij nodig hebt om dit uit te zoeken.

Verschillende iPhone series

Het eerste waar je op moet letten bij de aankoop van een iPhone is de serie van de telefoon. De nieuwste telefoon in deze lijn is de iPhone 12. De iPhone 13 is echter al in productie. Telefoons in deze serie zijn altijd erg goed. Dit is ook de serie telefoons die de meeste aandacht en publiciteit krijgen.

Verder heb je nog andere series, die zich allemaal net even focussen op een ander aspect. Zo heb je ook een iPhone 12 mini. Zoals de naam al zegt, zijn deze varianten net even een slag kleiner dan de standaard serie. Mini zijn de kleinste telefoons van de fabrikant. Verder is de iPhone Mini echter identiek aan een ‘normale’ iPhone.

Ook heb je bij iPhone de Pro-serie. De iPhone Pro is een luxere uitgave van de standaard iPhone. Deze serie is dus net even wat beter dan een gewone iPhone en is vooral op de markt voor de grootste telefoon-fanaten. De Pro Max versie is weer een kleine variatie op de Pro serie. Het enige verschil hierbij is dat het scherm een stuk groter is. Met 6,7 inch is dit de grootste versie van de iPhone telefoons.

De nieuwe iPhone modellen hebben allemaal een modern design. Ze hebben allemaal geen knoppen en zijn dus een en al scherm. Voor mensen die liever een klassiek design hebben met een thuisknop, is er de SE serie van iPhone. Dit is het enige echte grote verschil met de standaard serie. Verder heb je nog de iPhone XS en de XR serie. In deze series is alleen al een tijdje geen nieuwe telefoon meer uitgebracht.

Overige opties

Er zijn hiernaast nog andere factoren waar je op moet letten. Zo heb je natuurlijk de opslagcapaciteit van de telefoon. Tegenwoordig hebben de meeste telefoons een opslag van 64 GB, 128 GB of 256 GB. De beste series (zoals de Pro serie) hebben soms zelfs een opslag van 512 GB. Welke hiervan het beste past bij jou, ligt aan hoeveel je de telefoon gaat gebruiken en waarvoor. Let hier dus goed op bij het kopen van een iPhone. Ook moet je de keuze maken tussen een abonnement met telefoon of een Sim Only, met daarnaast een losse telefoon. Beide hebben voordelen en nadelen. Je kunt hiervoor het beste een online vergelijker gebruiken, om zo tot de beste keuze te komen voor jouw situatie.