HOE VIND JE EEN GOEDE BOOKMAKER BIJ WEDDENSCHAPPEN?

Heb je weleens gewed, bijvoorbeeld bij paardenraces, op jouw favoriete paard? Of gegokt op de uitslag van een dartwedstrijd? In dat geval weet je dat voor deze dingen een 'bookmaker' nodig is. Oftewel: iemand die ervoor zorgt dat jij kunt gokken op een uitslag van een wedstrijd, en ook uitbetaald krijgt. Wij leven inmiddels in een digitale tijd en dus zijn de bookmakers allemaal digitaal (online). Maar vroeger ging dit heel anders, dan ging je naar een fysiek kantoortje in de stad of in het dorp. Je moest dan een formulier invullen met jouw voorspellingen. Daarna moest je afwachten of je goed had gewed/gegokt. Nu is het dus allemaal anders en kun je eenvoudig vanuit je luie bureaustoel een bookmaker raadplegen.

Hoe maak je nu zelf gebruik van een bookmaker?

Online kun je dus vele bookmakers raadplegen als je gaat gokken op mooie wedstrijden zoals voetbal-, tennis- of paardenwedstrijden. Er zijn diverse vergelijkingssites waar je een overzicht vindt met de betrouwbaarste. Deze hebben overigens vaak ook een helpdesk die je kunt bellen. De bookmakers spelen in op jouw inzet en maken gebruik van zogenaamde 'odds'. Dit woord zul je overal tegenkomen. Hoeveel jouw ingezette geld waard is wordt door die odds bepaald. Met andere woorden: wat jij uitbetaald krijgt per euro die je in hebt gezet. Oriënteer je van tevoren goed, je wilt immers niet dat je te weinig uitbetaald krijgt.

Hoe bepaal je welke bookmaker voor jou geschikt is?

Bookmakers verschillen in aanbod, de ene bied je veel meer verschillende competities om op te wedden dan de andere. Ook zit er verschil in de weddenschappen die aangeboden worden. Je moet voor jezelf dus eerst bepalen op welke competities en welk type weddenschap je in wilt zetten. Daarna kijk je of de aanbieder aan jouw eisen voldoet. Zoals hierboven al benoemd, verschillen de diverse bookmakers ook in de odd die ze aanbieden. Bij de ene krijg je misschien een odd van 3,25 voor een gelijkspel tussen Nederland en Engeland, bij de andere kan dit 3,50 zijn. Grote verschillen komen dus vaak voor. Als wedder loont het zeker om hiernaar te kijken; je wilt natuurlijk altijd het maximale halen uit je weddenschap.

More from this stream

Recomended