12.3 C
Amsterdam
donderdag, februari 22, 2024

Recente berichten

Hoe werkt een haartransplantatie?

Ongeveer dertig procent van de mannen krijgt te maken met kale plekken op het hoofd voordat zij de leeftijd van dertig hebben bereikt. Dit kan erg inhakken op de gemoedstoestand van deze mannen. Het is een kwaaltje waar veel mannen heel zelfbewust over zijn. Het is dan ook niet zo gek dat veel mannen een haartransplantatie overwegen. In de laatste jaren is het percentage mannen dat een haartransplantatie laat uitvoeren sterk toegenomen. Dit komt mede doordat het tegenwoordig goedkoper kan in Turkije, bijvoorbeeld bij gerenommeerde klinieken zoals die van Dr. Cinik. Een andere reden voor deze stijging is dat het stigma dat mannen zich geen zorgen maken over hun uiterlijk langzaam verdwijnt. Het is helemaal niet erg om bewust te zijn over ons uiterlijk, en eventueel een ingreep als een haartransplantatie is geen schande maar juist een teken van zelfverbetering. Als jij ook overweegt deze behandeling te ondergaan, dan vraag jij je misschien af hoe dit precies werkt. Ik leg het je uit.

Twee verschillende methodes

Er worden over het algemeen twee verschillende soorten methodes gebruikt. In beide gevallen wordt er haar verwijderd van een plek waarbij je nog niet kalend bent, en wordt dit verplaatst naar de plekken op het hoofd waar deze kaling wel is begonnen. De twee methodes zijn Follicular Unit Extraction (FUE), en Follicular Unit Transplantation (FUT). Dit klinkt als hetzelfde, maar er is wel degelijk een praktisch verschil tussen de twee methodes.

Follicular Unit Transplantation

Bij de FUT-methode worden complete strookjes weefsel met de haarzakjes daarin verwijdert van een andere plek op het hoofd, en vervolgens worden deze strookjes onderverdeeld in individuele stukjes weefsel met een enkel haarzakje per stuk. Vervolgens worden er minuscule sneetjes gemaakt op de plek waar het haar naartoe moet, en de stukjes weefsel worden daar in geplaatst. De huid groeit alles in principe weer dicht, maar er kunnen een aantal littekens ontstaan.

Follicular Unit Extraction

Deze methode wordt tegenwoordig voornamelijk gebruikt, en kent zijn oorsprong in Turkije. Hierbij worden de haarzakjes direct verwijderd uit het weefsel, stuk voor stuk. Hierbij kan het haar ook van andere plekken komen dan alleen van het hoofd. Meestal worden deze zakjes uit de nek gehaald. Door middel van een speciale naald worden de haarzakjes weer ingebracht in de regio waar het haar naartoe moet. Het voordeel van deze methode is dat de procedure bijna nooit littekens overlaat, en het is gewoon iets preciezer. Een nadeel is weer dat het iets pijnlijker is aangezien er nogal vaak met een naald geprikt wordt in jouw huid.

Latest Posts

Online een pubquiz kopen om met je vrienden te spelenspot_img