Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn

Wanneer men werkt vanuit een holistische visie dan is dat niet veel meer dan kijken naar dat wat allesomvattend is. ‘Holistisch Leven, moeiteloos gelukkig zijn’ is de titel van het boek geschreven door Marjolein Berendsen. In dit artikel zullen we je iets meer vertellen over het boek zelf, het gaat er niet om of het interessant is, maar waarom het nu zo interessant is.

Over het boek

In het boek over holistisch leven zelf wordt het leven van het hier-en-nu beschreven. Holisme staat voor verbinding, alles hangt samen tot één geheel. Het boek heeft als doel de lezer te lezen hoe men het leven maar vooral zichzelf kan benaderen vanuit een holistische visie en op welke wijze dit dan toegepast kan worden als levenswijze. Het is niet enkel gewoon een boek, het is ook een tool die je kunt gebruiken om jouw pad toe te leren kennen onderweg naar het verbinden met je ware zelf. Zo kun je makkelijk alles reflecteren op een dagelijkse basis. Je kunt de ervaringen op een zinvolle manier evalueren.

Reiki onlosmakelijk verbonden met holisme

Als er een bepaalde alternatieve geneeswijze is die onlosmakelijk verbonden is met holisme dan is het reiki. Wanneer je start aan een opleiding holisme bij ZoMa, dan zijn sowieso de eerste twee jaar Reiki 1 en Reiki 2 verplicht om te voltooien als vooropleiding.

Wanneer je de kunsten die behoren tot Reiki bezit dan heb je de kracht tot het stimuleren van het zelfhelend vermogen. Iedereen heeft zelfhelend vermogen. Reiki gaat er echt om dat je het zelfhelend vermogen dusdanig versterkt dat je door deze versterking vanuit het zelfhelend vermogen ook energie krijgt. Reiki is belangrijk om een goede balans te brengen op de holistische niveaus. Daarom is het dus zeker belangrijk om bekend te zijn met Reiki voordat je begint met holisme.

More from this stream

Recomended