20.5 C
Amsterdam
vrijdag, augustus 19, 2022

Recente berichten

Je vaarbewijs halen was nog nooit zo’n goed idee!

Het halen van je vaarbewijs was nog nooit zo'n goed idee als nu in deze tijd. Stel je voor dat je in de zomer lekker op zee of op een plas in eigen land lekker rond kan varen met wat vrienden of familie. Nu het reizen naar het buitenland om daar op vakantie te gaan er in deze tijd waarschijnlijk voorlopig nog even niet inzit, is een vakantie in eigen land een goed alternatief. Als je je vaarbewijs haalt heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Je hoeft je niet meer te beperken tot een vakantie op het land maar kan ook genieten van alle mooie wateren die ons land te bieden heeft. Ook is een uitje met de boot hét ideale weekend uitje of een leuke invulling van een dagje vrij. Met goed weer kan je genieten van de zon en werken aan een bruin kleurtje, maar ook met minder weer is je vaarbewijs halen heerlijk. 

Wat voor soorten vaarbewijzen zijn er?

Als je je vaarbewijs gaat halen zijn er verschillende opties. Je kunt eerst alleen vaarbewijs 1 halen maar ook meteen vaarbewijs 1 en 2 halen. Met vaarbewijs 1 mag je boten besturen die sneller gaan dan 20 kilometer per uur. Hierbij kan je onder andere denken aan jetski's of waterscooters. Het is vaak voordeliger als je vaarbewijs 1 en 2 samen in een keer haalt. Met vaarbewijs 1 en 2 kan je namelijk ook op grotere wateren varen. Dit is ideaal als je rust om je heen wilt, want waar is het nu rustiger dan midden op zee? Het is dus aan te raden om vaarbewijs 1 en 2 samen te halen. Dit is fijn in het leren van de theorie, want vaak zit er een overlap in de twee cursussen en bovendien zit je dan een fijn leerproces waardoor je sneller de theorie onder de knie hebt. Je hoeft tegenwoordig niet meer je huis uit om je vaarbewijs te halen, dit kan namelijk voortaan online. Corona is dus zeker geen excuus meer om je Vaarbewijs halen uit te stellen tot later. Je kunt namelijk morgen nog beginnen!

Waarvoor kan je je vaarbewijs gebruiken?

Je kan je vaarbewijs op veel verschillende manieren gebruiken. Als je in het bezit bent van vaarbewijs 1 mag je op binnenwateren varen met kleine boten die sneller kunnen dan 20 kilometer per uur. Dit is heerlijk voor een klein uitstapje of weekendjes weg. Je kunt je vrienden meenemen om van de mooie natuur te genieten die ons land te bieden heeft of ergens aanmeren om gezellig te zitten. Het hebben van een vaarbewijs geeft je grote vrijheden. Je kan gaan en staan waar je wilt en je kan fijne uitstapjes maken. Als je vaarbewijs 1 en 2 hebt, heb je natuurlijk nog meer voordelen. Je hoeft je niet meer te beperken tot de binnenwateren, maar mag de grotere wateren op. Dit is heerlijk voor een langere trip. Je kan dan namelijk wat verder reizen en ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Het halen van je vaarbewijs is dus zeker de moeite waarde en een aanrader, vooral in deze tijd!

 

Latest Posts

Online een pubquiz kopen om met je vrienden te speleng8636e188fe3c2e5baa32b8d9db475055dcee5d8345b271e62d46d00a994be66f1a989966295cfba2adc99137fb32ce0ffd46aeb149f6a9db73614bb7f2a56b01 1280