0 C
Amsterdam
donderdag, december 7, 2023

Recente berichten

Kamperen in Frankrijk

Frankrijk is een prachtig land om te bezoeken. Het biedt vele verschillende soorten landschappen, klimaten en bezienswaardigheden. Het is dan ook geen wonder dat kamperen in Frankrijk zo populair is. Er zijn campings in Frankrijk te vinden in bijna elke regio van het land.

Normandië

Normandië is een streek in Noordwest-Frankrijk. Het is genoemd naar de Noormannen, een Germaanse stam die zich in de 9e eeuw in het gebied vestigde. Normandië is een populaire toeristische bestemming, vooral vanwege de vele kastelen en abdijen die er te bezichtigen zijn.

De geschiedenis van Normandië

Normandië is een streek met een rijke en bewogen geschiedenis. In de 9e eeuw vestigden de Noormannen zich in het gebied en stichtten hier het hertogdom Normandië. De Noormannen waren een Germaanse stam die zich eerst in Engeland hadden gevestigd. Na de verovering van Engeland door Willem de Veroveraar in 1066, kwam Willem ook in Normandië te wonen.

In de 12e eeuw werd Normandië een zelfstandig hertogdom en kwam het onder Engelse heerschappij. In de 14e eeuw kwam Normandië weer onder Franse heerschappij. In de Tweede Wereldoorlog was Normandië het toneel van vele gevechten, vooral tijdens de D-Day landings in 1944.

De bezienswaardigheden van Normandië

Normandië is een populaire toeristische bestemming vanwege de vele bezienswaardigheden die er te zien zijn. Zo zijn er talloze kastelen en abdijen, maar ook mooie natuurgebieden.

Een van de bekendste kastelen is het Château Gaillard, gebouwd door Willem de Veroveraar. Ook het Château de Falaise, het kasteel waar Willem de Veroveraar is geboren, is een bezienswaardigheid die veel toeristen aantrekt.

Andere bekende kastelen zijn het Château de Rouen, het Château de Caen en het Château de Cherbourg. Ook de vele abdijen zijn populair onder toeristen. De bekendste abdij is de Abbaye-aux-Hommes in Caen, gebouwd door Willem de Veroveraar.

Andere bezienswaardigheden in Normandië zijn de kathedraal van Rouen, de kathedraal van Bayeux en het Tapijt van Bayeux. Ook de D-Day stranden zijn een belangrijke toeristische bestemming.

De natuur van Normandië

Normandië heeft ook veel mooie natuurgebieden. Het Nationaal Park van de Normandische Kust, gelegen langs de kustlijn, is een populair gebied onder wandelaars en fietsers. Andere mooie natuurgebieden zijn het Nationaal Park van de Ecrins, het Nationaal Park van de Vosges du Nord en het Nationaal Park van de Ardèche.

De streek is ook bekend vanwege de vele ciderproductie. Cider is een alcoholische drank gemaakt van appelsap. Er zijn vele verschillende soorten cider en de streek heeft verschillende ciderroutes die toeristen kunnen volgen.

De streek is ook bekend vanwege de vele kaasproductie. De bekendste kaas uit Normandië is de Camembert, een kaas die wereldwijd bekend is. Andere bekende kazen uit de streek zijn de Livarot, de Pont-l’Évêque en de Neufchâtel.

Campings in Normandië

Normandië is een geweldige plek om te gaan kamperen. Er zijn een aantal fantastische campings in Normandië, met een grote variëteit aan voorzieningen. Sommige campings zijn klein en intiem, terwijl andere campings grote en uitgestrekte terreinen hebben met allerlei faciliteiten.

Kamperen in andere gebieden

De Vogezen

De Vogezen ligt in het noord oosten van Frankrijk. Het is een populaire plek voor kampeerders die heerlijk willen vertoeven in het binnenland. Het is een schitterend gebied met veel groene heuvels en bergen. Er zijn verschillende campings in de Vogezen, dus genoeg keus!

De Ardennen

De Ardennen zijn een prachtig gebied in het noorden van Frankrijk. Het is een populair gebied voor kampeerders, met vele campings in de Ardennen. Het is een uitstekende plek om te wandelen, fietsen of gewoon te relaxen. Daarnaast kan je in de Ardennen genoeg activiteiten doen zoals klimmen, raften of andere spannende sporten.

Provence

De Provence ligt in het zuiden van Frankrijk. Het is een fantastisch gebied met vele mooie steden en dorpen. De welbekende steden zijn Avignon en Marseille. Rondom deze steden en in het hele gebied zijn er verschillende campings waar je kunt overnachten.

Côte d’Azur

De Côte d’Azur ligt net als Provence in het zuiden van Frankrijk. Het is een schitterend gebied met vele mooie stranden, steden en dorpen. Er zijn vele campings in de Côte d’Azur, dus genoeg keuze voor een leuke camping. Zo heb je altijd iets in de buurt voor jong en oud!

Latest Posts

Online een pubquiz kopen om met je vrienden te spelenspot_img