Maak je woonkamer 2022 ready!

Heb je al weer helemaal zin in het nieuwe jaar, en wil je daarbij ook de look van je woonkamer aanpassen? Dan is dit blog helemaal voor jou! In dit blog nemen we je mee op inspiratietour voor het restylen van jouw woonkamer volgens de laatste trends. Zo kan jij 2022 fris beginnen met een opgeknapte woonkamer.

Waarom moet een woonkamer huiselijk zijn?

Een woonkamer is de plek waar je veel tijd doorbrengt met vrienden en familie tijdens feestjes, verjaardagen en natuurlijk wanneer je een heerlijk avondje tv kijkt. Een woonkamer is niet zomaar een kamer, het is het hart van je huis en moet altijd een plek zijn waar je je prettig voelt. Misschien is je woonkamer niet de mooiste als je ernaar kijkt, maar dat wil niet zeggen dat je hem niet mooier kunt maken. Een woonkamer kan heel veel verschillende dingen zijn, maar het is altijd een ruimte waar je heerlijk tot rust kunt komen.

Muren verven

Als je de kleur van de muren wilt veranderen, hoef je geen nieuw behang te kopen. Een nieuwe verfbeurt kan de woonkamer volledig vernieuwen. Denk daarom goed na over wat je wilt gaan doen voordat je gaat schilderen. Wil je de kleur helemaal veranderen, of wil je gewoon de huidige kleur opleuken? Als je maar een paar dingen wilt veranderen, kun je een verfpen gebruiken om kleine veranderingen aan de muur aan te brengen. Bijvoorbeeld om een ​​paar lijnen te tekenen, of een paar woorden te schetsen. Als je een hele muur wilt schilderen, moet je nadenken over welke kleur je de muur wilt schilderen. Er zijn veel verschillende kleuren en tinten, maar sommige kleuren zijn erg populair. Oranje, rood en blauw zijn kleuren die in 2021 erg populair zijn. Het rood heeft een heel sterk karakter en zal veel aandacht in je woonkamer brengen. Het rood wordt vaak gebruikt in combinatie met de kleur zwart, maar kan ook gecombineerd worden met andere kleuren. Oranje is ook een hele sterke kleur en staat prachtig in een woonkamer. Let wel op dat als je voor de kleur rood of oranje gaat, je alleen accenten aanbrengt en niet een hele grote muur die kleur makt. De kleur kan namelijk erg heftig overkomen als je daar een groot vlak van schildert. Blauw is een andere kleur die in 2021 erg populair is. Blauw is een geweldige kleur die op verschillende manieren kan worden gebruikt. Je kunt kiezen uit verschillende tinten blauw, van donker marineblauw tot een lichter hemelsblauw. Hierdoor kan je in de woonkamer goed spelen met verschillende tinten om meer sfeer in de woonkamer te brengen.

Check hier meer klusadvies over muur verven

Kussentjes voor extra sfeer

De kussens op de bank kunnen een geweldige manier zijn om de woonkamer een persoonlijk tintje te geven. Als je het uiterlijk van je meubels wilt veranderen, kun je ook de kussens veranderen. Als je de kussens wilt verwisselen kan je er ook voor kiezen om alleen de kussenslopen te veranderen. Bij verschillende woonwinkels kun je kussenslopen kopen in verschillende kleuren en printjes. In de huidige trend zijn er veel verschillende kussens om uit te kiezen. Een kussen met een opvallend patroon is erg populair en wordt vaak gebruikt om de bank te decoreren. Een andere variant is een rond kussen op de bank.

Wanddecoratie

De muur decoreren met foto’s en schilderijen is een goede manier om de woonkamer een persoonlijk tintje te geven. Als je schilderijen in je woonkamer wilt ophangen, kun je ze laten inlijsten bij je plaatselijke lijstenmaker. Hierdoor zorg je dat de stijl van de woonkamer ook terug te vinden is in de lijst van je schilderij. Ook online vind je veel mooie wanddecoraties. Veel winkels hebben een groot aanbod aan decoratieve objecten, zoals vazen ​​en sierborden die je woonkamer een persoonlijk tintje kunnen geven. Een andere mogelijkheid is het ophangen van een fotocollage. Dit kan een leuke manier zijn om de woonkamer een persoonlijk tintje te geven, en het is ook nog eens leuk om zelf te maken.

More from this stream

Recomended