18.6 C
New York
zondag, mei 26, 2024
spot_img

Latest Posts

Meer opbergruimte nodig? Zelf een wandkast maken

Een wandkast maken is nu eens echt zo’n taak die je gewoon lekker in eigen hand neemt. Je kunt wel een dure aannemer inschakelen, maar waarom zou je dat doen? Als je weet waar je op moet letten is dit best iets wat je zelf voor elkaar kunt krijgen. Het is in ieder geval belangrijk om op de volgende zaken te letten. Volg je de stappen op de juiste manier, dan hoeft er niets in de weg te staan om snel meer opbergruimte in je woning te hebben. Zo simpel kan het echt zijn.

De kast op maat maken

De eerste stap die je moet zetten als je een wandkast maken gaat, is dat je zorgt dat je precies weet waar je het over hebt. Dat betekent dus dat je aan de slag gaat met de maten van de kast. Kijk naar de wand en meet alles nauwkeurig op. Houd er rekening meer dat er verschillen kunnen zitten in bijvoorbeeld de hoogte aan de ene zijde van de wand en de andere zijde van de wand. Dit is bijvoorbeeld het geval als je onder een schuin aflopend dak werkt. Dit hoeft echter niet het geval te zijn.

De benodigdheden aanschaffen

Ervan uitgaande dat je wel gewoon gereedschap in huis hebt, gaat het dan vooral om de materialen die je nodig gaat hebben om de kast te maken. Bepaal bijvoorbeeld de houtsoort die je wilt gaan gebruiken voor de kast. Dit kan namelijk in verschillende varianten. Bedenk je ook of je veel plankjes in de kast wilt, of er ruimte moet zijn om iets op te hangen en meer van dergelijke zaken. Het gaat er dan bijvoorbeeld om dat je weet hoeveel planken en balken je nodig hebt. Laat alles eventueel ook alvast op maat zagen bij aanschaf in de bouwmarkt.

Het frame maken

Zet de zijkanten van de kast in elkaar als een frame. Dat doe je door de balken aan elkaar te schroeven. Deze bevestig je vervolgens tegen de wand. Nu het frame staat kan je aan de zijkanten de platen ertegenaan schroeven zodat je in ieder geval de vorm van de kast begint te zien. Nu ga je stapsgewijs de rest van de kast in elkaar schroeven. Maak er bijvoorbeeld schappen, lades en eventueel een ophangstok of rek in. Tot slot kan je ook de deuren er nog aan hangen. Eigenlijk is je ben je klaar met de wandkast maken en is deze nu al klaar voor gebruik.

Het afwerken van de kast

Uiteindelijk is de laatste stap van een wandkast maken het afwerken va het geheel. Dat doe je bijvoorbeeld door deze te verven in de kleur die bij de kamer waarin je de kast hebt gemaakt past. Ook kan dit natuurlijk een reden zijn om de hele kamer een nieuw kleurtje te geven. In dat geval kan je helemaal alle kanten op. Het is natuurlijk vooral belangrijk dat je zelf bepaalt wat je wilt op dit vlak. Dit hoeft gelukkig niet heel lastig te zij als je de tijd ervoor neemt.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.