Na mijn middelbareschooltijd ben ik een tussenjaar gaan doen. Ik had niet direct zin om te gaan studeren na de zes jaar die ik had doorgebracht op de middelbare school. Mijn ouders vonden het een goed idee dat ik een tussenjaar nam. Ze hadden wel een voorwaarde gesteld. Ze wilden dat ik een doel had dat jaar. Dus niet het hele jaar thuis zou zitten en de rest in de weg zou lopen. Ik heb er een tijdje over nagedacht. Ik sprak veel met mensen die ook een tussenjaar hadden gedaan. Veel mensen begonnen het eerste half jaar met werken en gingen dan de tweede helft van het jaar reizen. Vaak gingen ze naar azie om te reizen. Dit komt omdat het daar relatief goedkoop is om rond te reizen. 

Praten met mijn nicht

Persoonlijk wilde ik graag iets anders. Ik had niet zoveel zin in een half jaar werken in Nederland. Dit leek me een beetje saai en ook niet heel erg motiverend. Ik sprak op een familieweekend met mijn nicht Charlotte. Zij had een semester in Zweden doorgebracht. Dit was haar heel erg goed bevallen. Ze had dit een half jaar tijdens de bachelor van haar studie gedaan. Op de school in Zweden had ze veel tijd om creatieve activiteiten te ondernemen. Ze bracht veel tijd door in het handarbeid lokaal. Hier leerde ze schilderen, naaien, borduren en nog veel meer. Ze was heel enthousiast toen ze over deze ervaring vertelde. Dit enthousiasme sprong op mij over. Dus diezelfde avond ben ik ook gaan zoeken. Online was veel informatie over deze scholen te vinden. Ik begon dus het hele internet af te zoeken. 

Uitzoeken

Plots werden de sites die ik bezocht niet meer zo snel geladen. Ik kwam erachter dat ons internet het thuis niet zo goed meer deed. Ik liep naar boven, naar mijn vader, om te vertellen dat het internet langzaam was. Hij zei dat hij de volgende dag ernaar zou kijken en misschien een nieuwe provider zou benaderen. Ik gebruikte die avond tijdelijk het internet van onze buren. Die deed het nog wel goed. Die avond had ik zoveel scholen afgezocht dat ik door de bomen het bos even niet meer zag. Ik was wel nog enthousiaster geworden. Dit leek me een heel gaaf avontuur en ook leuk als tussenjaar. Nu had ik structuur in mijn jaar, maar toch een leuke uitdaging. De weken daarna hadden we thuis weer goed internet. Ik ging elke middag na school opzoek naar een leuke school, die ik uiteindelijk ook gevonden heb.