0 C
Amsterdam
donderdag, december 7, 2023

Recente berichten

Nieuwe dingen om te proberen tijdens het gourmetten

Gourmetten is iets wat we in Nederland vaak doen rond de feestdagen, en ook buiten de feestdagen om willen we nog wel graag gourmetten met andere bijzondere gelegenheden. Meestal haal je de standaard etenswaren als stukjes vlees, vis en salades. Maar soms is het ook leuk om nieuwe dingen te proberen en om dingen te halen die je normaal niet snel op de gourmet zou leggen, maar die wel erg lekker zijn. Gebruik de volgende ideeën voor jouw volgende avond gourmetten!

Zoete dingen

Meestal denk je bij gourmetten niet snel aan zoete dingen, maar er zijn zeker zoete dingen die prima op de plaat kunnen! Wat dacht je bijvoorbeeld van verschillende vruchten? Gegrild fruit is erg lekker en zal dan waarschijnlijk ook bij iedereen goed in de smaak vallen. Zo kun je bijvoorbeeld appel, banaan of ananas prima op de plaat leggen om zo een lekker hapje te krijgen. Je kan ook fruitspiesjes maken, met bijvoorbeeld mango en ananas.

Verder kun je ook kleine pannenkoekjes maken. Dit kunnen hartige pannenkoekjes worden of zoet, net wat je zelf wil. Je kan hierbij ook weer gebruik maken van bijvoorbeeld appel, chocolade of rozijntjes, maar ook dingen als kaas kunnen goed op pannenkoekjes.

Maak het zelf

Wat ook leuk is om te doen tijdens het gourmetten, is om zelf je eten klaar te maken. Natuurlijk maak je een stuk vlees ook zelf klaar, maar nog leuker is om het ook zelf in elkaar te zetten. Kleine pizzaatjes bijvoorbeeld zijn erg makkelijk te maken, en kan iedereen voor zichzelf precies zo maken zoals hij of zij wil. De een wil er bijvoorbeeld wel champignons op en de ander niet, en zo kan iedereen het personaliseren. Snijd verschillende toppings in kleine stukjes zodat het goed past op de kleine pizza.

Ook dingen als hamburgertjes kun je makkelijk zelf in elkaar zetten. Jij kan het vlees kopen en de andere toppings, en de rest kan dan zelf een broodje kiezen en kijken wat ze er allemaal op willen. Door het zo persoonlijk te maken, wordt het voor iedereen extra leuk en lekker om dit te maken.

Niet van de plaat

Niet alles hoeft tijdens het gourmetten van de plaat te komen. Je kan namelijk ook hapjes serveren die je van tevoren gemaakt hebt, bijvoorbeeld bladerdeeghapjes uit de oven, salades, gevulde eieren, kippenpootjes, bittergarnituur, broodjes, ga zo maar door. Je kan bijvoorbeeld ook gevulde kalkoen kopen en dit voor de liefhebbers serveren. Wees creatief!

Latest Posts

Online een pubquiz kopen om met je vrienden te spelenspot_img