18.6 C
New York
zondag, mei 26, 2024
spot_img

Latest Posts

Nooit meer door de regen fietsen dankzij een fietstrainer

Ken je dat gevoel van vrijheid wanneer je op de fiets stapt en gewoon lekker begint te trappen zonder bestemming? Helaas zal je dat gevoel niet het hele jaar door ervaren. Bijvoorbeeld nu. De bladeren vallen van de bomen en het weer wordt wisselvalliger. De herfst staat weer op de stoep. De herfst gaat helaas gepaard met flinke regenbuien. Regenbuien waar we liever niet doorheen fietsen. En ook in de koude wintermaanden laten we ons stalen ros vaker in de schuur staan.

Fietstrainers zijn de uitkomst

Fietstrainers zijn de uitkomst en waarom is dat zo? Het is natuurlijk jammer dat de weersomstandigheden bepalend zijn voor of we de fiets pakken of niet. Fietsen is namelijk hartstikke gezond voor onze lichaam en geest. Zo zorgt fietsen er onder andere voor dat we beter slapen, het helpt ons te ontspannen en het verkleint de kans op vele ziektes. Daarnaast is niet alleen je lichaam in beweging wanneer je fiets, maar je hersenen ook! Hoe zit dat precies? Wanneer we fietsen wordt de bloedtoevoer naar onze hersenen bevorderd. Op deze manier komt er meer zuurstof in ons brein. Het effect hiervan is dat er meer proteïnen worden geproduceerd die vervolgens nieuwe hersencellen creëren.

Je begrijpt het nu vast. Fietsen is een perfect middel om onze lichaam en geest in balans te houden. Het is dan ook verschrikkelijk zonde dat we in de herfst en winter minder kilometers maken op de fiets. Maar daar kun je vanaf nu verandering in brengen. Hoe? Met een fietstrainer. Een fietstrainer geeft je de mogelijkheid om overdekt te trainen, waardoor je het hele jaar door toch kunt trainen. Hierdoor kun je dus ook wanneer het geen ‘fietsweer’ is je conditie op peil houden en je geest gezond houden.

Typen fietstrainers

Er is flink wat aanbod in fietstrainers. Maar hoe vind je de beste fietstrainer die bij jou past? Het is dan handig om te weten welke typen fietstrainers er bestaan. Er wordt onderscheid gemaakt in drie verschillende typen. Zo heb je de Wheel-on fietstrainer. Dit is de meest basis fietstrainer. Je plaatst de achtervork van je racefiets in de standaard en je kunt fietsen. Ook heb je de Direct Drive fietstrainer. Bij dit type fietstrainer hang je de fiets, zonder het achterwiel, met de achtervork op de trainer. Het enige wat je moet doen voordat je los kunt, is een cassette monteren. Ten slotte, heb je de smart bike fietstrainer. In tegenstelling tot de andere twee heb je hier niet een eigen fiets voor nodig.

Lijkt zo’n fietstrainer je wel wat? Neem dan ook eens een kijkje op de website van BikeVision. Hier kun je meer uitgebreide informatie vinden.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.