15.3 C
Amsterdam
dinsdag, oktober 3, 2023

Recente berichten

Online een pubquiz kopen om met je vrienden te spelen

Als je de deur niet uit kan vanwege de corona en je mist de beruchte quiz avondjes uit de kroeg dan is er goed nieuws, want je kan tegenwoordig gewoon thuis een pubquiz organiseren voor je vrienden! Een online quiz kopen is de ideale manier om een leuke digitale vrijdagmiddagborrel te organiseren of een leuke activiteit met je familie of vrienden op afstand. Een mogelijkheid om je online quiz te kopen is bij quizmaestro. Naast een pubquiz kan je ook kiezen voor een muziekbingo, leuk als je eens wat afwisseling wilt of iets nieuws wilt proberen.

Hoe organiseer je een quiz online?

Je kan gemakkelijk thuis een gezellige online quiz organiseren voor je familie en / of vrienden. Als je kiest voor een online quiz dan werkt deze met Kahoot. Het is heel makkelijk in gebruik, de quizmaster opent de quiz en deze wordt vervolgens getoond op een scherm. Iedere deelnemer kan met hun eigen laptop, telefoon of tablet makkelijk inloggen op de quiz. Zodra de deelnemer ingelogd is bij de quiz krijgt deze een aantal meerkeuzevragen voorgelegd en hierbij kan maximaal gekozen worden uit 4 verschillende antwoorden. In plaats van de letters A, B, C, D of de cijfers 1, 2, 3, 4 wordt er gewerkt met kleuren voor de antwoorden. Na afloop van iedere vraag wordt het juiste antwoord getoond samen met de tussenstand.

Makkelijk thuis een quiz spelen

Je opent de quiz eenvoudig via de link die je hebt ontvangen na aanschaf van de quiz of je probeert het concept uit met een voorbeeld quiz. De quiz kan je bekijken of je computer, laptop, tablet of mobiele telefoon. Op je tv kan je gebruik maken van een laptop met hdmi kabel om verbinding te maken, een beamer of ChromeCast om via Google Chrome het venster te casten naar je tv. Als je gebruik maakt van Apple dan is TV Airplay ook een optie om te gebruiken. Let erop dat je geluid ook werkt op je tv voordat je de quiz start. Op het moment dat iedereen zijn game pin heeft ingevoegd op de website dan kan de quiz beginnen!

Verschillende soorten quizen of een muziekbingo

Er zijn vele mogelijkheden waar je uit kan kiezen voor een quiz. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een quiz die met name gericht is op een bepaald thema, over een geheel jaar zoals 2020 of met verschillende soorten vragen. Over het algemeen wordt er gekozen tussen 40 of 60 vragen. Je kan eventueel ook een muziekbingo organiseren. Dit kan je onder andere doen via Zoom of Microsoft Teams. Op deze manier is het ook leuk om een quiz of bingo te organiseren samen met je collega’s ter ontspanning.

Latest Posts

Online een pubquiz kopen om met je vrienden te speleng8636e188fe3c2e5baa32b8d9db475055dcee5d8345b271e62d46d00a994be66f1a989966295cfba2adc99137fb32ce0ffd46aeb149f6a9db73614bb7f2a56b01 1280