7.3 C
Amsterdam
woensdag, april 17, 2024

Recente berichten

Op de camping goede koffie zetten? Handige tips!

Het is voor veel mensen een heerlijke manier van vakantie vieren: op de camping. Kom lekker tot rust in de buitenlucht! Uiteraard komt er ook bij kijken dat je bij de tent of camper je eten en drinken moet bereiden. Koffie bijvoorbeeld – zodra je opstaat is het tijd voor een bakje. Maar je volautomaat kun je natuurlijk niet zo makkelijk meenemen. Hoe kun je wel koffie zetten op de camping? Ontdek onze tips.

Gemalen koffie of koffiebonen?

We beginnen bij het type koffie dat je meeneemt. Ga je namelijk voor gemalen koffie of koffiebonen? Voor beide opties valt er iets te zeggen. Gemalen koffie is lekker makkelijk, omdat je direct kunt beginnen met het bereiden van de koffie. Zo is je bakje het snelst klaar! Dit is zeker een stukje gemak om aan te denken. Anderzijds ben je wellicht gehecht aan de verse smaak van koffie, door koffiebonen vlak voor gebruik te malen. Ook dit kan gewoon op de camping! Neem een handmaler mee – dat apparaatje past vast nog wel ergens in je backpack. Je hebt er geen stroom voor nodig.

Water op temperatuur krijgen

Dat er vaak geen stroom aanwezig is, vormt de grootste uitdaging voor het koffie zetten op de camping. Je kunt dus niet zomaar een koffiezetapparaat aansluiten, maar je moet meer met de hand doen. Zo ook het opwarmen van het water! Gebruik hiervoor een campinggasstel, en warm water op in de pan. Neem je het koffie zetten heel serieus? Dan neem je een kleine thermometer mee, om de temperatuur bij te houden. Het water zit idealiter tussen de 92 en 96 graden Celsius. Laat het dus niet koken! Mocht het water toch te heet zijn geworden, dan kun je het even laten afkoelen voordat je begint met de verdere bereiding.
Koffie zetten met de hand

Over op het bereiden van de koffie. Hier gaan we dus back to basics. Zet koffie ‘met de hand’! Dit kan op verschillende manieren. Zo kennen we allemaal de percolator wel, die vroeger in veel huishoudens te vinden was. Dit apparaatje kun je gewoon op je campinggasstelletje kwijt – een ideale keuze. Ook kun je een Aeropress of een French press gebruiken, om op eenvoudige wijze koffie te zetten. Dit zijn allemaal kleine, lichtgewicht apparaatjes, die je prima kunt meenemen naar de camping. En de laatste tip: zet filterkoffie op de ouderwetse manier, door het hete water op te schenken in een koffiefilter. Dit is misschien wel de meest basic manier van koffie bereiden. Maar als je het met liefde en aandacht doet, smaakt dat bakje hartstikke lekker.

Latest Posts

Online een pubquiz kopen om met je vrienden te spelenspot_img