18.6 C
New York
zondag, mei 26, 2024
spot_img

Latest Posts

Pretparken en kermissen

Pretparken en Kermissen zijn nog steeds onverminderd populair. Bijna iedereen heeft wel eens een kermis of pretpark bezocht. In Nederland zijn we verwend met flink wat pretparken. Gedurende een groot deel van het jaar zijn ze open en worden door velen bezocht. Pretparken bestaan al sinds 1500 en kermissen waren er al in de Middeleeuwen. Het grootste pretpark in Nederland is De Efteling, In België Plopsaland De Panne en in De Verenigde Staten Walt Disney World. De grootste kermis van Nederland vindt jaarlijks in Tilburg plaats. De Efteling opende zijn deuren voor het eerst in 1951 met een grote speeltuin gevolgd door het sprookjesbos. Gedurende de jaren is het enorm uitgebreid. Een van de oudste kermissen van ons land vindt jaarlijks plaats in Hoorn, al sinds 1446. Naast De Efteling zijn er nog vele andere attractieparken in ons land waaronder Slagharen, Walibi, Duinrell, Toverland en De Julianatoren.

Attracties

De pretparken hebben zich gedurende de jaren allemaal uitgebreid met steeds spectaculairdere attracties. Begon het in veel gevallen als een speeltuin, nu zijn de achtbanen niet meer weg te denken. De snelste achtbaan van de wereld bevindt zich in Abu Dhabi. Maar ook in ons land is spektakel gegarandeerd bij een ritje in een van de achtbanen. Op de kermissen is van oudsher het reuzenrad de grootste blikvanger. Het eerste reuzenrad werd in 1893 gebouwd. Er zijn vele opvolgers gemaakt waar jaarlijks duizenden mensen veel plezier in beleven. In onder andere Londen en Wenen staan permanente reuzenraden. Op de kermis zijn nog vele andere attracties te vinden waaronder de botsauto’s, de schiettent en de helderzienden die in hun glazen bol je toekomst kunnen bekijken. De attractieparken laten over het algemeen nog steeds stijgende bezoekersaantallen zien. De kermissen draaien goed maar hebben wel veel concurrentie van festivals en ander opkomend vermaak.

Attractieparken in het Buitenland

In Europa zijn ook diverse grote pretparken te vinden. Velen daarvan worden ook massaal door Nederlanders bezocht. Het drukstbezochte pretpark in Europa is Disneyland Parijs op de voet gevolgd door het aangrenzende Walt Disney Studio’s park. Disneyland Parijs oorspronkelijk onder de naam Euro Disney opende dit park de deuren in april 1992. Rondom het Kasteel van Doornroosje zijn de volgende themagebieden gebouwd: Main Street USA, Discoveryland, Fantasyland, Adventureland en Frontierland. Wereldberoemd zijn ook de Disney parades, die dagelijks worden georganiseerd. De Efteling is ook in de top 5 terug te vinden wat een knappe prestatie is te noemen.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.