12.3 C
Amsterdam
donderdag, februari 22, 2024

Recente berichten

Redenen om een tweedehands auto te kopen

Als je van plan bent voor jezelf, of misschien zelfs voor iemand anders, een auto aan te schaffen, denk dan vooral aan het kopen van een tweedehands auto. Er zijn een aantal redenen waarom je sowieso beter een tweedehands auto kan kopen dan een nieuwe auto, en de grootste factor is natuurlijk dat je geld bespaart. Je bespaart echter niet alleen op de aanschafprijs maar ook op andere kosten. Bovendien draag je een beetje bij aan het recyclen van grondstoffen. Bovendien hoef je helemaal niet aan betrouwbaarheid in te leveren ten opzichte van een nieuwe auto. Sterker nog, soms is een tweedehands aankoop degelijker dan de nieuwe variant. Ik leg je hier kort uit waarom jij beter een tweedehands auto kan kopen dan een nieuwe.

De aanschafprijs

Uiteraard is de aanschafprijs van een tweedehands auto een stuk aantrekkelijker dan die van een nieuwe auto. Een groot gedeelte van de reden hierachter is dat een auto over een bepaald aantal jaren afgeschreven wordt. Spullen verminderen in waarde met gebruik, en een auto is daar zeer onderhevig aan. Nadat de koop van een nieuwe auto getekend is, verliest de auto al ongeveer tien procent van de waarde. En dit zonder dat de auto de garage uit is gereden! Dit verschil in prijs is puur omdat de eerste eigenaar al bekend is. Door tweedehands te kopen hoef jij niet op te draaien voor de vermindering in waarde van de auto.

Vaste lasten

Je betaalt in Nederland behoorlijk veel aan verzekering, zeker wanneer je nog beginnend bestuurder bent, of een paar keer schade hebt geclaimd. Ook de wegenbelasting is niet mals. Door een tweedehands auto te kopen kan je deze kosten waarschijnlijk verminderen. Ook hoef jij je geen zorgen te maken over het rijden van het eerste deukje of krasje als de auto zoiets al eerder gezien heeft.

Meer keuze

Als je een echt nieuwe auto wilt dan heb je niet altijd veel keus. Veel fabrikanten brengen maar een handvol modellen per jaar uit, en je kan dan misschien niet de nieuwe auto vinden die je eigenlijk had willen rijden. Als je een tweedehands auto koopt dan kan je in principe uit alle modellen uit elk jaar kiezen. Uiteraard hangt het er een beetje van af wat je tegenkomt, maar in de regel heb je veel meer keus dan bij nieuwe auto's. Zo kan je gewoon nog die Volvo V70 occasion rijden terwijl die sinds 2016 niet meer gemaakt worden, en dat is wel zo fijn.

Latest Posts

Online een pubquiz kopen om met je vrienden te spelenspot_img