0 C
Amsterdam
donderdag, december 7, 2023

Recente berichten

Reizen door Azië als Dertiger

Alleen door Azië reizen

Heb je de behoefte om alleen door Azië te reizen? Dat kan prima in je eentje. Ok, je moet wel van tevoren een beetje weten waar je naartoe kan gaan. Al helemaal als je een vrouw bent en alleen wil reizen. Maar als je eenmaal gaat, zal je zien dat je onderweg heel snel mensen leert kennen. Soms had je gewild dat je even een momentje voor jezelf had! Want daarom ging je alleen reizen toch? Wij hebben hieronder op een rijtje gezet waar je prima naartoe kan gaan als je alleen reist.

Thailand ideaal voor als je alleen reist

Thailand is typisch een land waar je prima alleen doorheen kan reizen. De Thai zijn al behoorlijk op toeristen ingesteld en het land is van vrij veel voorzieningen voorzien. Thailand staat in de top 3 vakantiebestemmingen van Azië, dus je zal je er niet snel alleen voelen. En dat is misschien juist wel wat je zoekt als je voor de eerste keer alleen op reis gaat. Zo kan je af en toe een buddy vinden om dingen mee te ondernemen. Bezoek de hoofdstad Bangkok met haar prachtige tempels en duik de jungle in en ontdek de wildlife van Thailand. Hoe je het beste die reis kan afsluiten? Natuurlijk door heerlijk te ontspannen op een tropisch eilandje met een Thais biertje in je hand. En misschien wel met mensen die je onderweg ontmoet hebt!

Indonesië is een must visit

Indonesië is ook een perfect land voor alleen reizigers. Het land is makkelijk om doorheen te reizen en vooral op de eilanden zal je je echt niet snel alleen voelen. Het barst hier soms wel echt van de toeristen. Prima als je niet alleen wilt zijn, maar als je daar wel meer behoefte aan hebt, zoek dan even goed van tevoren uit waar je zijn moet voor wat rust. Er zijn veel eilanden die je kan bezoeken in Indonesië. Over het algemeen zijn alle eilanden geschikt voor zon, zee en strand. Ook kan je genoeg tochtjes maken met de boot naar onbewoonde eilanden of om te vissen op de open oceaan. Dé ideale manier om andere mensen te ontmoeten.

China voor een challenge

Ben je wel toe aan een uitdaging op je reis alleen naar Azië? Dompel je dan onder in de cultuur en natuur van overweldigend China. Dit land is in alle opzichten anders dan je gewend bent. En dat is waar jij een kick van krijgt! Als je echt alleen wilt reizen, dan heb je een grote kans dat dat lukt in China. Het land is zo uitgestrekt en groot en als je plekken bezoekt waar sowieso weinig toeristen komen, dan zit je helemaal goed. We raden dan wel aan om even een woordenboek mee te nemen… Want hoe minder toeristisch, hoe minder ze de Engelse taal machtig zijn. Of je moet Chinees kunnen spreken natuurlijk! Dan kan je hier je hart ophalen.

 

Alleen reizen door Azië kan echt nog wel in meer landen dan bovengenoemde. Wel is het wijsheid om het van tevoren uit te zoeken en om ook te bepalen wat het doel is van je reis. Wil je echt even helemaal alleen zijn of vind je het wel prettig om elke dag mensen tegen te komen om samen mee te reizen eventueel? Bedenk dit goed van tevoren, zo kom je niet voor verrassingen te staan als je daar met je backpack midden in Azië staat!

Latest Posts

Online een pubquiz kopen om met je vrienden te spelenspot_img