Reizen in Europa als dertiger

Je hebt misschien al veel gebackpackt en dingen van de wereld mogen zien in verre oorden. Dat is natuurlijk fantastisch! Of je denkt, nu ik zou weleens naar Azië willen om te backpacken. Het is zeker een ervaring om nooit te vergeten. Maar voordat je al bezig bent met die reis in de zomer richting een ver oord.. wist je dat je ook door Europa fantastische reizen kan maken? Er zijn zoveel mooie plekken te ontdekken! Of je nou je backpack op de rug hebt of niet. Wij hebben een aantal prachtige landen van Europa op een rijtje gezet. Gegarandeerd een leuke vakantie, maar dan net even wat dichter bij huis.

 

Denemarken: oogverblindend mooie natuur

Denemarken is fantastisch. Je bent zo met de auto in het zuiden van Denemarken en je waant je toch compleet in een andere wereld. De Denen zijn rustige en vriendelijke mensen. Je ziet gelijk dat ze veel meer één zijn met de natuur. Dat is ook niet zo moeilijk, want daar hebben ze ontzettend veel natuurgebieden! De natuur is er werkelijk wonderschoon én het is niet overal mega toeristisch. Maak mooie bergwandelingen of ga met een kano een rivier af. Vergeet ook vooral de overheerlijke keuken niet! Je zal veel vlees, met groenten en aardappelen tegenkomen. En dan niet zoals we dat in Nederland eten, dus dat is heerlijk om uit te proberen.

 

Groot Brittannië: op naar de Cotswolds

Als we aan Groot-Brittannië denken, denken we regen, regen en nog eens regen. Toch kan je hier in de zomer een fantastische tijd hebben! Het regent er echt niet altijd. Vooral aan de zuidkust kan je heerlijk op het strand liggen. En je kan een deel van je tijd goed spenderen in de Cotswolds. Dat is de streek waar typische oude dorpjes met huisjes staan. Het is er heel gezellig en ‘cosy’, zoals de Britten zelf zouden zeggen. En je bent er eigenlijk zo vanuit Nederland. Neem de pont naar Dover en vanaf daar is het slechts een paar uurtjes rijden naar de Cotswolds.

 

Kroatië: ontdek de betoverende meren

Kroatië neemt de laatste jaren in populariteit toe. En dat is niet voor niets! Dit land is heel erg mooi, lekker warm in de zomer.. En het is ook relatief goedkoop. Je vliegt er in een paar uurtjes naartoe en waant je in een andere wereld. Vriendelijke mensen, prachtige architectuur en vooral ook een mooie natuur. De mooie natuur komt vooral tot haar recht bij de Plitvice meren & watervallen. Dit ligt in het grootste park van Kroatië en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Als je mazzel hebt, kan je een bruine beer zien hier! Handig is dat dit park op slechts 130 km van de hoofdstad Zagreb ligt.

 

Dit is slechts een kleine greep uit de mooie landen binnen Europa waar je naartoe kan reizen. Een groot voordeel is in ieder geval dat je geen jetlag hebt. Wat een feest! Je bent meestal in een paar uurtjes tijd ergens anders en je kan gelijk beginnen met vakantie vieren.

More from this stream

Recomended