18.7 C
Amsterdam
zondag, juni 26, 2022

Recente berichten

Simpele tips om je huiskamer te restylen

Je woonkamer is waarschijnlijk de kamer waar je de meeste tijd doorbrengt, naast de slaapkamer. In tegenstelling tot de slaapkamer, waar je vooral bent als je slaapt, kijk je altijd tegen je woonkamer aan. Natuurlijk kies je wanneer je je woonkamer inricht voor de leukste inrichting op dat moment, maar de kans is groot dat je erop uitgekeken raakt, of dat je een keertje wat anders wil. Je kunt natuurlijk gelijk naar een woonwinkel rennen voor een heel nieuw interieur, maar er zijn ook een aantal simpele en voordelige tips die je woonkamer een totaal nieuw aanzicht geven, zonder dat ze teveel geld kosten.

Geef je muren een nieuw kleurtje

De simpelste manier om je huiskamer te restylen zonder er veel geld aan uit te geven, is de muren opnieuw schilderen. Kleuren hebben veel invloed op de uitstraling van je huiskamer. Een kleur als blauw zorgt voor rust, terwijl rood of geel juist heel energieke kleuren zijn. Door te spelen met de kleur van je woonkamer en je kamer juist een totaal andere kleur te geven, zorg je er direct voor dat je kamer er anders uitziet. Als je besluit de muren te verven, dan kun je het beste beginnen met een grondlaag, zoals de SIGMA S2U NOVA PRIMER. Grondverf zorgt voor een goede hechting van de bovenlaag, voor het mooiste effect. Het voordeel van de nova primer is dat je er al na 4 uur overheen kunt verven, in plaats van na 10 uur zoals gebruikelijk is bij de meeste primers. Vervolgens verf je eroverheen met jouw kleur naar keuze.

Een nieuwe lak

Een tweede manier om je huiskamer er weer fris uit te laten zien, is door een nieuw lakje over het hout of metaal in je kamer te doen. Daarvoor kun je bijvoorbeeld SIGMA S2U NOVA MATT gebruiken. Deze matte lakverf kun je gebruiken op verschillende ondergronden en is verkrijgbaar in wit of met kleur, zodat je ook hier weer met kleur kan spelen om het aanzicht van je huiskamer totaal te veranderen. Ook kun je deze lakverf gebruiken om oppervlakken waar al verf op zit opnieuw te bedekken, voor een totaal andere look.

Vernieuw je accessoires

Een derde tip om je huiskamer te vernieuwen is nieuwe accessoires aan te schaffen. Het leukste is natuurlijk om je accessoires af te stemmen op je hippe, nieuwe, pas geverfde muren. Met een nieuw dienblaadje, een leuke nieuwe lamp of wat schattige beeldjes kun je heel makkelijk het aanzien van je kamer veranderen, zodat het er weer helemaal nieuw uitziet. Zo zie je dat een likje verf, een nieuwe lak en wat kleine aanpassingen een wereld van verschil zijn voor je huiskamer.

Latest Posts

Online een pubquiz kopen om met je vrienden te speleng8636e188fe3c2e5baa32b8d9db475055dcee5d8345b271e62d46d00a994be66f1a989966295cfba2adc99137fb32ce0ffd46aeb149f6a9db73614bb7f2a56b01 1280