12.3 C
Amsterdam
donderdag, februari 22, 2024

Recente berichten

Slimme energie van Zonneplan interessant voor de consument

Sinds 15 november jl. is Zonneplan gestart met Slimme energie. Door het digitaliseren van de energietransitie maken ze het voor heel Nederland mogelijk om te profiteren van echt groene wind- en zonnestroom. Dit doen ze door stroom en gas aan te bieden tegen uur- en dagprijzen. De door hun zelfontwikkelde technologie maakt dit mogelijk. Met name met de prijs voor stroom kan de consument spelen, omdat deze voornamelijk afhankelijk is van het aanbod van hernieuwbare energiebronnen. Bij veel wind- en zonnestroom op het net, is stroom in de regel goedkoper. Deze prijsprikkel wordt door Zonneplan ingezet om haar klanten te stimuleren bewuster om te gaan met groene stroom. Gevolg hiervan is dat op piekmomenten het net wordt ontlast, terwijl er in de avonduren minder kolen en gas nodig zijn om in de stroomvraag te voorzien.

Jij bepaalt zelf in hoeverre je groene stroom gebruikt

Het doel van Zonneplan is om Nederland optimaal te laten profiteren van wind- en zonnestroom. Door het gebruik van zonnepanelen en windmolens is er een probleem ontstaan. Alle groene stroom komt met name tijdens de middaguren tegelijk samen op het net, wat daardoor dus volledig overbelast raakt. Een groot gevolg hiervan is dat duurzame energiebronnen worden uitgezet, wat betekent dat we dus C02-vrije stroom weggooien. Als je kijkt naar de werkwijze van bedrijven welke nog tot de ‘oude energiewereld’ behoren, zie je dat deze eigenlijk niet mee (willen werken). Zij kiezen liever voor het oude systeem met voorspelbare markt én vaste prijzen. Op deze manier verdienen ze dus gemakkelijk hun geld, zonder dat ze er iets meer voor hoeven te doen. Zonneplan wil de consument wakker schudden en laten begrijpen dat zijzelf de enige zijn die bepalen in hoeverre ze groene stroom gebruiken. Goed om te weten: die groene stroom is vaak een stuk goedkoper en je kunt dus flink besparen op je energiekosten.

Waarom overstappen naar Slimme energie van Zonneplan?

Als je een groot voorstander bent van technologische innovaties dan zit je bij Zonneplan aan het goede adres. Zij hebben tenslotte hun eigen technologie kunnen ontwikkelen waardoor ze hun klanten stroom en gas kunnen aanbieden tegen uur- en dagprijzen. Heb je daarnaast ook hart voor energietransities en wil je graag iets meer voor de wereld en het milieu betekenen, dan pas je ook zeker weten bij de doelstellingen van Zonneplan. Denkend aan jezelf, is het ook goed om waarde te hechten waar je als consument ook beter van kunt worden. Door de besparing die je kunt maken op je energiekosten, houd je geld over, wat natuurlijk altijd prettig is.

Overstappen gaat gemakkelijk. Je kunt als je zonnepanelen hebt van Zonneplan eenvoudig via de app de overstap maken. Ben je nog geen klant, dan kun je op de website een aanvraag doen hiervoor. Je kunt er meer informatie over terugvinden op zonneplan.nl.

Jouw verbruik bepaalt de uiteindelijke prijs

Hoeveel je uiteindelijk moet betalen voor stroom hangt volledig af van jouw eigen verbruikspatroon. Gebruik je gedurende de dag (ook tijdens de duurste uren) veel stroom dan ben je niet echt goedkoper uit. Kies je bewust momenten uit dat de zon flink schijnt en er behoorlijk wat wind is, dan kun je meer besparen dan een gemiddelde andere gebruiker. Doordat er geen sprake is van marges, liggen de prijzen gemiddeld genomen wel onder de vaste contractprijzen, dus kan het een stuk gunstiger voor je zijn om te kiezen voor Slimme energie.

Latest Posts

Online een pubquiz kopen om met je vrienden te spelenspot_img