18.6 C
New York
zondag, mei 26, 2024
spot_img

Latest Posts

Sport voor dertigers? Deze sporten zijn pas echt uitdagend!

Aan de ene kant hoor je natuurlijk dat je als dertiger anders met sport moet omgaan. Je moet beter voor je lichaam zorgen en je kunt niet eindeloos knallen. Aan de andere kant moet het natuurlijk niet zo zijn dat je overal als een oude man of bejaarde dame in gaat. Je mag jezelf best nog wel een beetje uitdagen. Het is dan natuurlijk wel leuk om eens te kijken hoe je dit dan het best kan aanpakken. Bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar een aantal uitdagende sporten die je kan gaan beoefenen als dertiger.

Begin met boksen

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je een proflicentie gaat najagen, maar boksen is nu echt zo’n sport waarmee je jezelf kunt uitdagen. Het belangrijkste voordeel van het volgen van bokstraining is dat het ook precies biedt wat je nodig hebt wanneer je de dertig gepasseerd bent. Het is namelijk de sport waarbij verbranding van calorieën een hele belangrijke rol speelt. En dat is precies wat mannen en vrouwen die niet tot de jongste jeugd behoren nodig hebben om goed fit en scherp te blijven. Alle reden om te kijken hoe ver jij er eigenlijk mee komt.

Zwemmen tot je erbij neervalt

Zwemmen wordt vaak geprezen als sport omdat het juist niet zo’n zware tol eist. Je hoeft immers niet zwaar te tillen, je hoeft niet te springen en je hoeft geen klappen op te vangen. Het klinkt allemaal heel onschuldig. Er is echter een fascinerende keerzijde die je juist wanneer je wat ouder wordt steeds interessanter gaat vinden. Je kunt het namelijk wel heel lang volhouden. De vraag die dan al snel gaat spelen is natuurlijk: hoe land dan? Daar ligt dan ook de uitdaging als je gaat zwemmen. Hoe lang kan jij het eigenlijk aan?

Wel water, niet nat

Een leuk alternatief voor zowel krachttraining als zwemmen is roeien. Als het gaat om sport, dan wordt vaak gesteld dat zo effectief mogelijk je lichaam belasten heel belangrijk is als dertiger. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat roeien een pluspunt heeft dat andere sporten niet hebben. Het is namelijk een sport die je met je hele lichaam beoefent. Je moet kracht uit je lichaam halen, je hebt je armen nodig voor de controle en je hebt je stabiliserende spieren nodig voor de juiste houding. Probeer dat allemaal maar eens voor elkaar te krijgen. Je zal direct verkocht zijn.

Zoek het hogerop

Tot slot is er ook nog een leuke optie voor liefhebbers van outdooractiviteiten. Een sport die je echt moet oppakken is klimmen. Wanneer je het gewone wandelen wel gezien hebt en je geen ambities hebt om een marathon te gaan lopen, dan kan je er een uitdaging in zien om van de stoepen en geasfalteerde wegen af te stappen en eens te kijken hoe het is in de bergen. Je kunt natuurlijk ook eerst kiezen voor wandklimmen om te bekijken hoe het bevalt. Al zitten hier wel enkele verschillen in ten opzichte van het echte klimmen in de buitenlucht.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.