0.3 C
Amsterdam
donderdag, december 7, 2023

Recente berichten

Naar Ierland? Maak eens een stedentrip Dublin!

Ierland is een land dat tot de verbeelding spreekt. De groene heuvels, de verhalen over kabouters en hun magische krachten, je kunt er niet genoeg van krijgen! Toch is het niet alleen het platteland van Ierland dat interessant is. Want wat denk je van Dublin? De hoofdstad van Ierland is zeker de moeite waard. Een stedentrip Dublin heb je zo geboekt en met het vliegtuig ben je al snel in deze fantastische stad. Hier is echt altijd iets te beleven, maar wil je het goed aanpakken, dan raad ik je aan om ervoor te zorgen dat 17 maart in ieder geval binnen je stedentrip Dublin valt.
Stedentrip Dublin

Wat is er dan op 17 maart?

Nou, dan is het Sint Patricks dag. De dag dat heel Dublin groen kleurt, tot en met het bier aan toe. Het is de dag van de verering van de Heilige Sint Patrick, de beschermheilige van Ierland. Let wel op: valt deze dag binnen de vastentijd, dan zul je je reisschema voor je stedentrip Dublin iets moeten aanpassen. De feestdag wordt dan namelijk verplaatst naar de tweede maandag na de Pasen. Zorg in ieder geval dat je erbij bent. Het is een groot feest met vooral veel muziek, groen bier en vuurwerk. Ook wordt het wel gewaardeerd als je je in het groen hult op deze dag.

Ook op andere dagen is er genoeg te doen in Dublin

Want in Dublin is altijd wel iets te doen. Breng eens een bezoek aan de Guinnessbrouwerij. Je krijgt daar een leuke rondwandeling die eindigt in de skybar. De bar bovenop de brouwerij. Hier krijg je, omdat je entree hebt betaald en je inmiddels wel wat dorstig zult zijn, een grote Guinness voor je neus gezet. Ben je niet zo van de alcohol? Geen probleem, je kunt er ook om frisdrank vragen.
Stedentrip Ierland

Luister naar (bands als) de Dubliners

Volkse muziek, veelal op gitaar en een paar drums, gezongen door mannen die wel van een Guinness houden. Wie houdt daar nu niet van. In veel pubs is ’s avonds live muziek te vinden. Kies eens een pub waar een rij buiten staat om binnen te kunnen komen. De kans is dan erg groot dat je de beste band uit de buurt hebt gevonden. Wacht rustig in de rij, jouw tijd binnen komt dan vanzelf. Ondertussen kun je misschien even kijken bij het standbeeld van Molly Malone, een “viswijf” uit een van de liedjes van de Dubliners. Je vindt dit standbeeld op Suffolk Street.

Krijg je zin in een stedentrip of zin in het schrijven over een stedentrip die je gemaakt hebt of die je nog wilt maken? Dan kan ik je van harte aanraden om een blog te schrijven via deze link. Je maakt dan kans op het winnen van een stedentrip naar een stad naar keuze!

Latest Posts

Online een pubquiz kopen om met je vrienden te spelenspot_img