Tips voor dertigers in Coronatijd

Je bent niet dusdanig jong dat je uitgesloten bent van maatregelen, je bent ook niet oud genoeg om als risicogroeper te worde gezien. In tijden van Corona val je als dertiger enigszins tussen wal en schip. Natuurlijk kijk je uit naar een gezellige kerst, tegelijkertijd wil je jezelf verantwoordelijk opstellen richting de (oudere) medemens. Wat te doen?

Gelukkig heeft onze minister president je al een klein voorzetje gegeven nu de niet medische mondkapjes “verplicht” zijn gesteld in openbare ruimtes. Dus op dit gebied hoef je al niet meer na te denken; opzetten dat ding. Maar als dertiger wil je ook een Vrijdagmiddagborrel doen met collega’s of vrienden, of een hapje eten en natafelen tot na 22:00 uur. Ons advies; pak de gulden middenweg! Het dringend advies is om maximaal 3 mensen uit te nodigen thuis. Als echte dertiger-rebel maak je er daar 5 van en voila, je zit met een leuk gezelschap bij jou in de tuin of bij je collega op het dakterras (uiteraard wel op 1,5 meter). Op deze manier kun je lekker doorzakken tot de late uurtjes en jezelf toch aan de regels houden. Gehoorzaam en verstandig, maar toch een vleugje rebels! Precies zoals een dertiger zou moeten zijn.

Feestdagen

En dan staan de feestdagen ook nog eens voor de deur! Een tijd waar je normaal gesproken met een groot gezelschap gaat eten tijdens de kerstdagen, en met een nog groter gezelschap doorzakt tijds Oudjaarsavond. Wat nu? Dat is natuurlijk enigszins koffiedik kijken en afhankelijk hoe de Corona situatie op dat moment is. Maar met de hele familie of vriendengroep gezellig uit eten tijdens de kerstdagen lijkt utopie! Saampjes, of met het gezin (ja, dat is weer een ander dertigers-dilemma), gezellig onder de hippe kunstkerstboom lijkt een reëlere optie. Maar he, geen man overboord, op onze leeftijd kun je gelukkig prima genieten van de kleine dingen in het leven. Dus die kerstdagen komen wel goed.

Maar dan Oud&Nieuw, wat gaan we daarmee doen? Ook hier zat je als dertiger vaak een beetje tussen wal en schip; enerzijds had je nog een beetje drang om naar de club of feest te gaan. Aan de andere kant vind je het stiekem heerlijk om burgerlijk met een paar goede vrienden het champagneglas te heffen! Niks mis mee, dit is het jaar voor de ommezwaai. Gezien het feit dat je 2020 niet overgehaald kúnt worden om mee de kroeg in te gaan, komt de jaarwisseling van 2020 bekend te staan als het jaar dat je definitief niet meer tot de jongeren behoort!

Belangrijk is dus om er het beste van te maken in Corona-tijd. Cheers!

More from this stream

Recomended